search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:30
MENU CLOSE

Μαδούρο: Η εξτρεμιστική κυβέρνηση Κου Κλουξ Κλαν του Τραμπ θέλει πόλεμο για το πετρέλαιό μας

26.02.2019 08:07
Μαδούρο: Η εξτρεμιστική κυβέρνηση Κου Κλουξ Κλαν του Τραμπ θέλει πόλεμο για το πετρέλαιό μας - Media

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «κατασκευάζει» την κρίση στη χώρα του για να αρχίσει πόλεμο στη Λατινική Αμερική, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC και μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική», είπε ο σοσιαλιστής ηγέτης, κατά τη μετάφραση στα αγγλικά των δηλώσεών του στο ABC. Παραχώρησε τη συνέντευξη στα ισπανικά.

Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας χθες Δευτέρα στην Μπογοτά, όπου μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Νικολάς Μαδούρο έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής», έχει σκοπό τη δημιουργία «μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα».

Η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που διάκεινται εχθρικά έναντι της κυβέρνησης υπό τον Νικολάς Μαδούρο, προέτρεψε χθες να υπάρξει δημοκρατική μεταβίβαση της εξουσίας στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε τη «σοβαρή ανθρωπιστική κρίση», αλλά απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποστηρίζει απόλυτα τον Γκουαϊδό, λέει πως εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Στη συνέντευξή του, ο Μαδούρο δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «εξτρεμιστική κυβέρνηση της Κου Κλουξ Κλαν», έκρινε πως η Ουάσινγκτον θέλει «το πετρέλαιο της Βενεζουέλας» και είναι «έτοιμη να αρχίσει πόλεμο για αυτό το πετρέλαιο».

Ερωτηθείς εάν θα επιτρέψει στον Γκουαϊδό να επιστρέψει στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο επισήμανε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης οφείλει να «τηρεί τους νόμους».

«Μπορεί να φεύγει και να επιστρέφει» πάντως «θα κληθεί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη», διότι «η δικαιοσύνη του απαγόρευσε να εγκαταλείψει την επικράτεια», είπε.

Νωρίτερα χθες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει «100%» τον Γκουαϊδό και δεν απέκλεισε καμία επιλογή εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30