search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:21
MENU CLOSE

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ παραιτείται, ο Νετανιάχου σχολιάζει «στα τσακίδια»

26.02.2019 09:25
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ παραιτείται, ο Νετανιάχου σχολιάζει «στα τσακίδια» - Media

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε σήμερα την ανακοίνωση της παραίτησης του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ λέγοντας «στα τσακίδια!».

«Ο Ζαρίφ αποχώρησε, στα τσακίδια. Για όσο διάστημα είμαι εδώ το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικές βόμβες», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Χθες Δευτέρα ο Ζαρίφ υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία όμως προς το παρόν δεν έχει αποδεχθεί ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη σύναψη της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ως επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών. Όμως δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από τους σκληροπυρηνικούς αντιδυτικούς στο Ιράν μετά την μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία τον Μάιο του 2018, και την εκ νέου επιβολή των κυρώσεων που είχαν αρθεί.

Ο Νετανιάχου προσπαθεί να ακυρωθεί η διεθνής συμφωνία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20