search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:31
MENU CLOSE

Η συμμετοχή της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων στην εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων εις μνήμην της Β. Τσουδερού

26.02.2019 12:21
Η συμμετοχή της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων στην εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων εις μνήμην της Β. Τσουδερού - Media

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων εις μνήμην της Βιργινίας Τσουδερού, που πραγματοποιήθηκε στις 25/2/2019 στην αίθουσα Κρανιδιώτη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Αναγνωρίζοντας την πολυδιάστατη δράση της Βιργινίας Τσουδερού, η Γενική Γραμματέας επεσήμανε εξ’ αρχής ότι γυναικεία πρόσωπα, όπως η μνήμη της τιμώμενης, μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα και έμπνευση στα κορίτσια της νέας γενιάς μας και ανέφερε ότι, χάρη στη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε τις δημοκρατικές μας αξίες, η εκλιπούσα, υπήρξε ένα από τα πρόσωπα αναφοράς, που κατάφεραν να σφραγίσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή της μεταπολίτευσης.

Περαιτέρω, η κα Κούβελα διαβεβαίωσε το κοινό για τον πολυσχιδή και καθημερινό αγώνα που καταβάλλει με το έργο της η ΓΓΙΦ τόσο για την υπέρβαση των πάσης φύσεως έμφυλων ανισοτήτων, όσο και για την ενθάρρυνση των κοριτσιών και των γυναικών για τη συμμετοχή τους στην επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την πολιτική, τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Κι αυτό, σύμφωνα με τη δήλωση της Γενικής Γραμματέα, επειδή «όλες οι θέσεις, οι πολιτικές και οι δράσεις μας εδράζονται στην παραδοχή ότι η ισότητα των φύλων και η απόλαυση των δικαιωμάτων για όλους και όλες ανεξαιρέτως, συνιστούν δείκτη της ευημερίας μας και προσδίδουν μια προστιθέμενη αξία στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, την κοινωνική μας δικαιοσύνη και συνοχή».

Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει της επικείμενης Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών, που τιμάται ετησίως στις 8 του Μάρτη, η Γενική Γραμματέας συμπλήρωσε ότι : «Η παρουσία διακεκριμένων γυναικών, όπως της Βιργινίας Τσουδερού, αποτελεί διαχρονικό αίτημα για τον τόπο μας. Ταυτόχρονα, συνιστά αδιάψευστο παράδειγμα της γυναικείας δυναμικής, για την ανάδειξη της οποίας οφείλουμε όλες και όλοι μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:30