26/01/2020 12:41:02

Οι Κινέζοι είναι… καλοί τουρίστες – Ξοδεύουν περισσότερα για ανέσεις στα ταξίδια τους

Οι Κινέζοι είναι… καλοί τουρίστες – Ξοδεύουν περισσότερα για ανέσεις στα ταξίδια τους - Media

 

Μια έντονη αλλαγή καταγράφεται στο καταναλωτικό μοντέλο του τουριστικού κλάδο της Κίνας, με τους τουρίστες να προτιμούν να δαπανούν περισσότερα για ποιοτικά αναβαθμισμένες εμπειρίες, σύμφωνα με έρευνα.

Από τους 1.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, την οποία δημοσιοποίησαν από κοινού η Hilton Worldwide Holdings Inc. και η εταιρία μετρήσεων Nielsen, το 82% δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για πιο πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Κινέζοι τουρίστες θέλουν πλέον να ανακαλύπτουν τα τοπικά έθιμα και να γνωρίζονται με τους κατοίκους μιας περιοχής, αναζητώντας μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Οι Κινέζοι τουρίστες αναζητούν κυρίως την άνεση, καθώς πιστεύουν ότι τα ταξίδια αντανακλούν τον τρόπο ζωής τους, αναφέρεται στην έρευνα. Επιπλέον, όταν επιλέγουν ένα ξενοδοχείο, κάποιοι αναζητούν «αναζωογονητικές» εμπειρίες, κάποιοι προτιμούν ξενοδοχεία με τοπικό χρώμα και χαρακτήρα ενώ άλλοι θέλουν απλά να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες.

Χάρη στο αυξανόμενο εισόδημα των νοικοκυριών και τις προσπάθειες της Κίνας να στρέψει την οικονομία της προς ένα αναπτυξιακό μοντέλο που βασίζεται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες, ο τουριστικός κλάδος αναδεικνύεται σε μια νέα κινητήρια δύναμη της οικονομίας.

Τα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας αυξήθηκαν κατά 10,5% σε ετήσια βάση στα 5,97 τρισεκ. γιουάν (περίπου 891 δισεκ. δολάρια) το 2018.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.