search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:17
MENU CLOSE

Οι Κινέζοι είναι… καλοί τουρίστες – Ξοδεύουν περισσότερα για ανέσεις στα ταξίδια τους

26.02.2019 13:20
Έρευνα ΠΑΜΑΚ: Αντίθετος ένας στους δύο Έλληνες με το άνοιγμα συνόρων σε όλους τους τουρίστες - Media

 

Μια έντονη αλλαγή καταγράφεται στο καταναλωτικό μοντέλο του τουριστικού κλάδο της Κίνας, με τους τουρίστες να προτιμούν να δαπανούν περισσότερα για ποιοτικά αναβαθμισμένες εμπειρίες, σύμφωνα με έρευνα.

Από τους 1.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, την οποία δημοσιοποίησαν από κοινού η Hilton Worldwide Holdings Inc. και η εταιρία μετρήσεων Nielsen, το 82% δήλωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα σεβαστό ποσό για πιο πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Κινέζοι τουρίστες θέλουν πλέον να ανακαλύπτουν τα τοπικά έθιμα και να γνωρίζονται με τους κατοίκους μιας περιοχής, αναζητώντας μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες.

Οι Κινέζοι τουρίστες αναζητούν κυρίως την άνεση, καθώς πιστεύουν ότι τα ταξίδια αντανακλούν τον τρόπο ζωής τους, αναφέρεται στην έρευνα. Επιπλέον, όταν επιλέγουν ένα ξενοδοχείο, κάποιοι αναζητούν «αναζωογονητικές» εμπειρίες, κάποιοι προτιμούν ξενοδοχεία με τοπικό χρώμα και χαρακτήρα ενώ άλλοι θέλουν απλά να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες.

Χάρη στο αυξανόμενο εισόδημα των νοικοκυριών και τις προσπάθειες της Κίνας να στρέψει την οικονομία της προς ένα αναπτυξιακό μοντέλο που βασίζεται στην κατανάλωση και τις υπηρεσίες, ο τουριστικός κλάδος αναδεικνύεται σε μια νέα κινητήρια δύναμη της οικονομίας.

Τα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας αυξήθηκαν κατά 10,5% σε ετήσια βάση στα 5,97 τρισεκ. γιουάν (περίπου 891 δισεκ. δολάρια) το 2018.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28