search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:40
MENU CLOSE

Εκτροχιασμός τραίνου στο Κάιρο – Νεκροί και τραυματίες στον σιδηροδρομικό σταθμό (Video και Photos)

27.02.2019 12:50
Εκτροχιασμός τραίνου στο Κάιρο - Νεκροί και τραυματίες στον σιδηροδρομικό σταθμό (Video και Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρκαγιά ξέσπασε στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Καΐρου «Ραμσής», την Τετάρτη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνούς να έχουν πνίξει το κτήριο του σταθμού.

Η αιτία της τραγωδίας αποδίδεται σε ατύχημα, όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στην αποβάθρα ή -κατά άλλες πληροφορίες- πάνω σε άλλο τρένο.

Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο τον χώρο του σταθμού, ο οποίος εκκενώθηκε και ανεστάλησαν προσωρινά οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες κοντά στον σταθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Στεκόμουν στην αποβάθρα και είδα το τρένο να πέφτει με ταχύτητα πάνω. Όλοι άρχισαν να τρέχουν, αλλά πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξεράγη η μηχανή του συρμού», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας δεύτερος αυτόπτης δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου ότι η πυρκαγιά ξέσπασε έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε όταν ένα τρένο έπεσε πάνω σε διαχωριστικό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είδε απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αιγύπτου δεν είναι από τα πιο ασφαλή, με πολλούς πολίτες να καταγγέλουν έλλειψη επενδύσεων από τις κυβερνήσεις και κακοδιαχείριση.

 

Τον Αύγουστο του 2017, 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στην Αλεξάνδρεια.

Το πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο Κάιρο το 2002, όταν πυρκαγιά ξέσπασε μέσα σε επιβατικό τρένο, στοιχίζοντας τη ζωή περισσότερων των 370 ανθρώπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:38