search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Teddy Girls από τον Dior στο μουσείο Rodin

27.02.2019 12:53
Teddy Girls από τον Dior στο μουσείο Rodin - Media

 

Πώς φοριέται το New Look, το πνεύμα του στιλ Dior το 2019; Η ιταλίδα σχεδιάστρια του οίκου Μαρία Γκράτσια Κιούρι του έδωσε μια φεμινιστική χροιά εμπνεόμενη από τα Teddy Girls, την αγγλική αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1950.

Εφαρμοστές μπλούζες που δένουν με φιόγκο στον λαιμό συνδυάζονται με γκρι φαρδιές μίντι φούστες από ανδρικό ύφασμα για κοστούμι, φαρδιές μαύρες ζώνες εφαρμόζουν στη μέση, παπούτσια μυτερά μπροστά και με τακουνάκι kitten heel ή μαύρα σκαρπίνια φοριούνται με κοντές κάλτσες και καπέλα bucket, με το καρό να κυριαρχεί: η κολεξιόν που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο Παρίσι ήταν ακαταμάχητα ρετρό και εγγλέζικη.

Στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων κάθονταν η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς, τα μοντέλα Κάρλι Κλος, Ναταλία Βοντιάνοβα, Κάρα Ντελεβίν και η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νιγηριανή Μπιάνκα Τζάγκερ. Ο Dior επέλεξε το μουσείο Ροντέν για το ντεφιλέ του και κάλυψε τους τοίχους του περιπτέρου του με γράμματα τα οποία σχηματίζουν γυναικεία γυμνά κορμιά.

Η δημιουργός αυτού του αλφάβητου είναι η 87χρονη Μπιάνκα Μένα. Η ιταλίδα καλλιτέχνης, που υιοθέτησε το ανδρικό ψευδώνυμο Τομάσο Μπίνγκα για να έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο της τέχνης, άνοιξε το ντεφιλέ δηλώνοντας στα ιταλικά: “Ως γυναίκες και φεμινίστριες οφείλουμε εμείς οι ίδιες να διαφεντεύουμε τη ζωή μας και η εξέγερση αυτή θα είναι η σιωπηρή μας νίκη”. Δίπλα της στέκονταν δύο μoντέλα με T-shirt που είχαν σε μεταξοτυπία το μήνυμα “Sisterhood global” (Παγκόσμια Αδελφότητα) και “Sisterhood is Powerful” (Αδελφότητα σημαίνει δύναμη), ένας φόρος τιμής στα έργα της αμερικανίδας φεμινίστριας Ρόμπιν Μόργκαν που υμνούν το πνεύμα της αδελφότητας.

Γυναικεία αλληλεγγύη
“Η μόδα έχει αυτο το πνεύμα υποστήριξης της γυναίκας σε όλες τις καταστάσεις. Πρέπει να κάνουν συνεργασίες με άλλες γυναίκες καλλιτέχνες για να παραχθεί ένα αποτέλεσμα σε διεθνές επίπεδο”, δήλωσε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι που είχε ήδη κάνει συνεργασίες με γυναικεία ομάδα ακροβατών και μια χορογράφο.

“Σήμερα η μόδα είναι μια πολιτική πράξη. Ο κόσμος θέλει πίσω από τα ρούχα, τις τσάντες και τα παπούτσια που αγοράζει να υπάρχουν αξίες στις οποίες πιστεύει. Τα δικά μου ρούχα θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη προβολή στις γυναίκες καλλιτέχνες. Είναι πιο εύκολο γι αυτές να εισακουστούν μέσω της μόδας, αυτού του ποπ χώρου, παρά μέσω των θεσμικών διαύλων”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:26