search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Σε «χρονοκάψουλα» ζει μικρό ισπανικό χωριό: Βρίσκεται στο 2018 – Πότε θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά (Photos-Video)

27.02.2019 14:10
Σε «χρονοκάψουλα» ζει μικρό ισπανικό χωριό: Βρίσκεται στο 2018 - Πότε θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά (Photos-Video) - Media

 

Τα «πάνω-κάτω» έφερε μια διακοπή ρεύματος η οποία διέκοψε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου στο χωριό Μπέρχουλες της Ισπανίας. Έτσι, η πόλη, βρίσκεται ακόμη στο 2018.

Οι δρόμοι παραμένουν στολισμένοι με εορταστικές διακοσμήσεις, ενώ τελάρα με σταφύλια βρίσκονται στους δρόμους έτοιμα για την ισπανική παράδοση που θέλει κάθε κάτοικο να τρώει δώδεκα ρώγες σταφυλιού με το χτύπημα της καμπάνας τα μεσάνυχτα για καλή τύχη.

Η παραμονή της πρωτοχρονιάς θα γιορταστεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και αυτό είναι μια παράδοση που τηρείται εδώ και 25 χρόνια.

Η παράδοση αυτή ξεκίνησε το 1994. Όλοι είχαν ετοιμαστεί για τον εορτασμό του νέου έτους, αλλά το ρολό δεν χτύπησε ποτέ στις 12.00 τα μεσάνυχτα για την αλλαγή του χρόνου εξαιτίας μιας διακοπής ρεύματος από την κακοκαιρία.

«Ήμουν 11 χρονών εκείνη τη στιγμή» είπε ο δήμαρχος  του Μπέρκουλες, Ισμαήλ Παντίγια Τζερβίλα. «Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, όλα τα φώτα της πόλης ξαφνικά έσβησαν», πρόσθεσε.

«Φάγαμε το δείπνο μας υπό το φως των κεριών. Μετά επί ώρες ακούγαμε από ένα παλιό ραδιόφωνο με μπαταρίες που είχαν φέρει μαζί τους οι γονείς μας από την Γερμανία – ποτέ δεν ακούγαμε αυτό το ραδιόφωνο επειδή πάντα παρακολουθούσαμε τηλεόραση – αλλά εκείνο το βράδυ ήταν πραγματικά χρήσιμο», συμπλήρωσε.

Το ρεύμα στο χωριό επανήλθε την επόμενη ημέρα. Μέσα στον μήνα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναβολή των εορτασμών του νέου έτους. Εκεί, προέκυψε μια ριζοσπαστική ιδέα. Το Μπέρχουλες αποφάσισε να κάνει τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στις 6 Αυγούστου 1994.

Έκτοτε, ο αριθμός των ατόμων που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, έχει αυξηθεί δραματικά.

«Τον περασμένο Αύγουστο υπήρχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι εδώ» δήλωσε ο πρόεδρος της εκδήλωσης, Αντόνιο Καστίγιο Σάντσες.

«Η αρχική ιδέα για την αναμονή μέχρι τον Αύγουστο ήταν απλά ώστε τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα και τα νυχτερινά κέντρα, να μπορούσαν να ανακάμψουν από τις απώλειες από τις 31 Δεκεμβρίου και να επωφεληθούν από τους καλοκαιρινούς τουρίστες. Ήταν τόσο μεγάλη επιτυχία που αποφασίσαμε να γιορτάζουμε το νέο έτος, τότε» τόνισε η Παντίγια Τζερβίλα.


Ωστόσο, οι προετοιμασίες για το πάρτι της Πρωτοχρονιάς της πόλης ξεκινούν ήδη από τον Ιανουάριο. Μέχρι και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα σερβίρονται παράλληλα με δροσιστικά καλοκαιρινά φαγητά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10