search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46
MENU CLOSE

Θεοδωράκης για Χανιά: Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες – Πρέπει να ξαναφτιαχτούν όλα από την αρχή

27.02.2019 17:00
Θεοδωράκης για Χανιά: Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες – Πρέπει να ξαναφτιαχτούν όλα από την αρχή - Media

 

«Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Προφανώς, η πρώτη σκέψη είναι σήμερα στους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι, στους ανθρώπους που θέλουν βοήθεια, στους ανθρώπους που πρέπει να τρέξει η πολιτεία να τους ενισχύσει, καθώς έχασαν τις περιουσίες τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στα Χανιά.

Επισήμανε ότι «θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για τα μεγάλα δημόσια έργα. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα και ελπίζουμε ότι θα γίνουν. Να πιέσουμε, γι’ αυτό υπάρχουν κονδύλια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να δεσμευτούν για τα Χανιά, ώστε να αποκαταστήσουμε κάποια μνημεία» και πρόσθεσε: «Εδώ, η γέφυρα, είναι ένα μνημείο της Κρήτης φτιαγμένο από το 1908, από τα παλαιότερα μνημεία μαζί με τη Δημοτική Αγορά. Πρέπει λοιπόν όλα αυτά να ξαναφτιαχτούν από την αρχή. Να ξεχάσουμε μετά από λίγα χρόνια αυτή τη μεγάλη καταστροφή και πρέπει στο τέλος της ημέρας να σκεφτούμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στη φύση. Δηλαδή, υπάρχει μια κλιματική αλλαγή και πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις στην Ε.Ε, ώστε αυτά τα φαινόμενα να μην είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, Αποστόλη Βουλγαράκη, ενώ με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη επισκέφθηκαν τους Λάκκους, όπου πολλά σπίτια κατέρρευσαν τις τελευταίες ώρες. Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν τα τοπικά στελέχη του Ποταμιού Χρήστος Γιακουμάκης, Κωνσταντίνος Πιτσιγαυδάκης, Νίκος Φουρναράκης και Κατερίνα Φαντάκη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46