search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:32
MENU CLOSE

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – «Η Ελλάδα στέκεται στα δυο της πόδια»

28.02.2019 06:13
Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί - «Η Ελλάδα στέκεται στα δυο της πόδια» - Media

 

Με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξιμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Μοσκοβισί θα απευθυνθεί και στην ειδική διαρκή επιτροπή των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στη διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα στέκεται στα δυο της πόδια

«Η Ελλάδα στέκεται στα δυο της πόδια» τονίζει ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Μαρία Αρώνη , λίγο μετά τη δημοσιοποίηση δύο σημαντικών εκθέσεων της Επιτροπής για την Ελλάδα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος λέει ότι το μήνυμα που θα φέρει στον πρωθυπουργό και τις ελληνικές Αρχές είναι ότι οι δεσμεύσεις που έχει ολοκληρώσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι σημαντικές, αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα.

Ο Γάλλος Επίτροπος μιλάει για την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, παρομοιάζοντας τα βήματα της χώρας, κατά την πρώτη μεταμνημονιακή περίοδο, με αυτά ενός μικρού παιδιού. Στην αρχή δειλά και μετά όλο και πιο σταθερά.

Αναφέρει ότι έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, θα πρέπει να κλείσουν δύο σημαντικές εκκρεμότητες: να βελτιωθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσει η εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σημειώνει, ακόμα, ότι η τήρηση των δεσμεύσεων τη μεταμνημονιακή περίοδο είναι στενά συνδεδεμένη με την αξιοπιστία της χώρας και τη συμπεριφορά των επενδυτών και των αγορών. Επομένως, αν τον Μάρτιο εγκριθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ, θα σταλεί το σημαντικό σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Ο Π. Μοσκοβισί κρούει πάντως τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν αναστροφή των μεταρρυθμίσεων, ενόψει εκλογών και υπενθυμίζει ότι «το ελληνικό κράτος πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, έναντι των άλλων κρατών στην ευρωζώνη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:32