search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17
MENU CLOSE

Πακιστάν: Θα απελευθερώσει τον Ινδό πιλότο σε ένδειξη καλής θέλησης

28.02.2019 12:27
Πακιστάν: Θα απελευθερώσει τον Ινδό πιλότο σε ένδειξη καλής θέλησης - Media

 

Το Πακιστάν εμφανίστηκε διατεθειμένο να παραδώσει τον Ινδό πιλότο που κρατά, αν αυτό πρόκειται να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης με τη γειτονική του χώρα, δήλωσε σήμερα ο Πακιστανός υπουργός Εξωτερικών Σα Μαχμούντ Κουρέσι μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Geo TV.

«Είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τον Ινδό πιλότο, αν αυτό πρόκειται να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Κουρέσι, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν είναι πάντα έτοιμος να συζητήσει με τον Ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

«Ο Χαν είναι έτοιμος για χάρη της ειρήνης, ο Μόντι είναι;», διερωτήθηκε ο Πακιστανός υπουργός.

Εξάλλου ο Κουρέσι πρόσθεσε ότι ο Σαουδάραβας ομόλογός του αναμένεται στο Πακιστάν με ένα μήνυμα από τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Από την πλευρά του ο Μόντι κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του σε εθνική ενότητα, ζητώντας τους να «δημιουργήσουν ένα τείχος» ενάντια «στον εχθρό».

«Φίλοι, όταν ο εχθρός προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ινδία και να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση, ένας από τους στόχους του είναι να σταματήσει ο ρυθμός και η πρόοδος της χώρας μας», τόνισε ο Ινδός πρωθυπουργός απευθυνόμενος μέσω βίντεο σε υποστηρικτές του κόμματός του.

«Απέναντι στον στόχο τους κάθε Ινδός πρέπει να δημιουργήσει ένα τείχος, να είναι σταθερός σαν βράχος», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποιος ακριβώς είναι ο εχθρός.

«Η Ινδία θα ζήσει ενωμένη. Η Ινδία θα εργαστεί ενωμένη. Η Ινδία θα μεγαλώσει ενωμένη. Η Ινδία θα πολεμήσει ενωμένη. Η Ινδία θα νικήσει ενωμένη», τόνισε.

Ινδία και Πακιστάν διέρχονται μεγάλη κρίση στις μεταξύ τους σχέσεις, με την ένταση να έχει οξυνθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες γύρω από τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17