search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:18
MENU CLOSE

Χατζηδάκης ενώπιον Μοσκοβισί: Παρά τις θυσίες των Ελλήνων δεν έχουμε αποτελέσματα

28.02.2019 12:56
Χατζηδάκης ενώπιον Μοσκοβισί: Παρά τις θυσίες των Ελλήνων δεν έχουμε αποτελέσματα - Media

 

Την εικόνα που προσπαθεί να χτίσει η κυβέρνηση κατέρριψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Βουλή ενώπιον του Πιερ Μοσκοβισί.

«Στο πλαίσιο ειλικρινούς συζήτηση πιστεύω ότι θα συμφωνούσε σε μια σειρά από αλήθειες.

Παλαιότερα η χώρα ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της. Είναι αλήθεια ότι η σημερινή κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία με υποσχέσεις που δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και υπενθύμισε τόσο στα κυβερνητικά στελέχη όσο και στον κ. Μοσκοβισί ότι εκείνη την περίοδο η ευρωπαϊκή αντιπολίτευση της χώρας τους προσέφερε βοήθεια όταν κάνανε τη στροφή.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ακόμα και σήμερα οι θυσίες των Ελλήνων δεν έχουν αποτελέσματα λόγω της κυβέρνησης.

Κι αυτό διότι -σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη- διότι ο Αλέξης Τσίπρας «επιμένει στην υπερφορολόγηση και δυσφημεί τις αναγκαίες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επικαλέστηκε, εξάλλου, και τα σχετικά στοιχεία.

Όπως είπε είμαστε πρώτοι στην αύξηση των φόρων, ενώ «οι τράπεζες έχουν χάσει το 90% της χρηματιστηριακής αξίας, λόγω Βαρουφάκη με αποτέλεσμα τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης να πάνε χαμένα».

Παράλληλα, η χώρα κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια με αποτέλεσμα οι τράπεζες να μην μπορούν να διοχετεύσουν χρήματα στην οικονομία».

«Στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, παρά τα καλά λόγια των Βρυξελλών, ενώ το 2015 ήμασταν στην 50η θέση στη συνέχεια έχουμε κατρακυλήσει στην 72η», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε ότι στις επενδύσεις βρισκόμαστε το 1/3 του σημείου που βρίσκονταν οι επενδύσεις το 2007 δύο χρόνια πριν η Ελλάδα πέσει στην κρίση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:17