15/09/2019 20:34:19
30.1.2010

Εγκεφαλικά στην...Υγεία

Εγκεφαλικά στην...Υγεία  - Media

Αλλεπάλληλα εγκεφαλικά θα πρέπει να έχουν υποστεί οι συντάκτες αλλά και οι αναγνώστες της έκθεσης του Σώματος Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας για το νοσοκομειακό έτος 2008. Οι… απεχθείς πράξεις, μεθοδεύσεις και παραλείψεις που περιγράφονται στο αναλυτικότατο κείμενο, οδηγούν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι στα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα πρωταγωνιστούν όλοι οι άλλοι, εκτός από τους ασθενείς.

Τα νούμερα είναι από μόνα τους πολύ αποκαλυπτικά. Κατά τη διάρκεια του 2008 δόθηκαν 167 εντολές για διενέργεια ελέγχου σε ποικίλους υγειονομικούς φορείς, 95 πορίσματα κατατέθηκαν προς συμμόρφωση των εμπλεκομένων, 9 υποθέσεις παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στον εισαγγελέα, 4 παχυλοί φάκελοι στάλθηκαν στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, 11 υποθέσεις έπεισαν τους ελεγκτές ότι χρήζουν διοικητικών κυρώσεων και σε 4 περιπτώσεις θεωρήθηκε απαραίτητη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Και τι αφορούσαν, μεταξύ άλλων, όλη αυτή η αναμπουμπούλα;  Δωρεές εξοπλισμού (δημόσιων νοσοκομείων) σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, μεθοδεύσεις για την απευθείας ανάθεση των διαγωνισμών, πληρωμές από ασφαλιστικούς φορείς για εξετάσεις που δεν έγιναν ποτέ, αυθαιρεσίες των εκπροσώπων των προμηθευτριών εταιριών (μπαινόβγαιναν στα νοσοκομεία σαν το σπίτι τους), ιδιοτελείς προτιμήσεις συγκεκριμένων υλικών, σκευασμάτων και εργαλείων,  ανεπαρκέστατη παροχή υπηρεσιών, υποστελέχωση, τριτοκοσμικές συνθήκες εξυπηρέτησης, κακές συμπεριφορές κλπ

Οι παραπάνω διαπιστώσεις ρίχνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ που καλείται να φέρει πίσω στα νοσοκομεία την Υγεία και την Πρόνοια… ροφανώς, δε θα είναι καθόλου εύκολο…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.