search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για το «τσιμεντένιο τείχος» γύρω από την Ακρόπολη

28.02.2019 15:27
Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για το «τσιμεντένιο τείχος» γύρω από την Ακρόπολη - Media

 

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας θα τεθεί το θέμα λήψης ή μη απόφασης για συγκεκριμένη πρόταση που θα αφορά αλλαγές στους συντελεστές δόμησης στην περιοχή του Μακρυγιάννη, που γειτνιάζει με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη, με αφορμή την ανέγερση δεκαόροφου κτιρίου, ύψους 33 μέτρων, στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Όπως ανάφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νανά Σπυροπούλου, ο Δήμος είχε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη, αλλά οι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν. Ακόμη επισήμανε ότι δεν βρίσκεται εντός κάποιας ειδικής πολεοδομικής ζώνης. Η κ. Σπυροπούλου πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει με απόφασή του αλλαγή των συντελεστών δόμησης που ισχύουν τώρα και, συγκεκριμένα, την αύξηση της κάλυψης στο 70% των οικοπέδων που ανεγείρονται κτίρια, από 60% που είναι τώρα, αλλά να έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 21 μέτρα.

Από την παράταξη «Ανοικτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για «οικολογικό έγκλημα» και εγκάλεσε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του γιατί έδωσαν προέγκριση και δεν υπάρχει Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων για ανέγερση κατοικιών «μαμούθ», όπως είπε, στην περιοχή.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:05