09/04/2020 08:14:55

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις «ιερές μπίζνες» στη μονή «Εμμαούς»

Αθώοι οι κατηγορούμενοι για τις «ιερές μπίζνες» στη μονή «Εμμαούς» - Media

 

Την αθώωση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των αποκαλούμενων "ιερών αγοραπωλησιών" με επίκεντρο το γυναικείο μοναστήρι "Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς", στον 'Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, το δικαστήριο αθώωσε έναν μοναχό, μία μοναχή, μία εργολάβο και έναν δικηγόρο, στους οποίους, ανάλογα με την περίπτωση, είχαν αποδοθεί οι πράξεις της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που τους παρέπεμψε σε δίκη, περιέγραφε αγοραπωλησίες οικοπέδων - χαμηλής αντικειμενικής αξίας - για λογαριασμό της "Εμμαούς", με υπέρογκα τραπεζικά δάνεια, στα ονόματα πιστών και φίλων του μοναστηριού, συναλλαγές μέσω off shore εταιρίας με έδρα τη Λιβερία, κ.ά.

Για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί στο ίδιο δικαστήριο ένας ακόμη μοναχός και ένας πολιτικός μηχανικός που δεν είναι όμως πια εν ζωή.

ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.