search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:28
MENU CLOSE

Η ομάδα των Tinos Food Paths κατά των αιολικών σταθμών

28.02.2019 15:44
Η ομάδα των Tinos Food Paths κατά των αιολικών σταθμών - Media

 

Κατά της εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας τάσσεται η ομάδα των Tinos Food Paths, που γνωστοποίησε τη θέση της επί του θέματος.

Η Τήνος είναι αγαπητή σε πολλούς επισκέπτες της γιατί είναι ένα νησί των Κυκλάδων που προσφέρει αυθεντικότητα μέσω της φύσης, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των τεχνών, της ιστορίας και πολλών άλλων μικρών και μεγάλων τοπικών στοιχείων.

Η ομάδα των Tinos Food Paths, με τις δράσεις που πραγματοποιεί εντός και εκτός του νησιού από το 2015 έχει στόχο την ανάδειξη του νησιού κυρίως μέσω της γαστρονομίας, του πολιτισμού και της φύσης.

Δημιουργεί συνέργιες και συνεργασίες με παραγωγούς, επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, λαογράφους και ιστορικούς, καθώς και με όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Σαν ενεργή ομάδα αυτού του τόπου, που αγαπά και προστατεύει το νησί παίρνει θέση στο μείζον θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας και στηρίζει την διατήρηση της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας της φύσης αυτού του τόπου.

Επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει για τον τόπο μας, επιβεβαιώνουν ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί δημιουργεί ανεπανόρθωτες συνέπειες στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την ήπια τουριστική ανάπτυξη που πρεσβεύουμε.

Καταστροφικά θα είναι και τα αποτελέσματα τόσο στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο τοπίο του νησιού, όσο και στις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Η ομάδα των Tinos Food Paths τάσσεται κατά της εγκατάστασης των Β.Α.Π.Ε, όχι μόνο για το νησί της Τήνου, αλλά και για κάθε τόπο μοναδικό και αυθεντικό όπως είναι τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας.

H ομάδα των Tinos Food Paths

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:27