search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:02
MENU CLOSE

Πολιτικός «σεισμός» στο Ισραήλ: Προς δίωξη κατά Νετανιάχου για τρεις υποθέσεις διαφθοράς

28.02.2019 16:28
Πολιτικός «σεισμός» στο Ισραήλ: Προς δίωξη κατά Νετανιάχου για τρεις υποθέσεις διαφθοράς - Media

 

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ σκοπεύει να ασκήσει δίωξη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για τρεις υποθέσεις διαφθοράς, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση αυτή των δικαστικών αρχών, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 9ης Απριλίου στο Ισραήλ, εντείνει τα ερωτηματικά για το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου και τις προοπτικές του.

Η παραπομπή του πρωθυπουργού για τις κατηγορίες αυτές –μεταξύ των οποίων δωροδοκία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης– θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κατάθεσης που απαιτείται να δώσει ο Νετανιάχου. Σε αυτήν την ακρόαση, που πιθανότατα θα γίνει μετά τις εκλογές, ο ηγέτης του Λικούντ μπορεί να προσπαθήσει να πείσει τον γενικό εισαγγελέα να μην τον παραπέμψει.

Ο Νετανιάχου, που διεκδικεί μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία, αρνείται τις κατηγορίες. Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε βάρος του, φέρεται ότι αποδέχτηκε δώρα από εύπορους επιχειρηματίες και ότι έκανε χάρες για να έχει ευνοϊκή αντιμετώπιση από μια εφημερίδα και έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Το κόμμα Λικούντ χαρακτήρισε τις κατηγορίες “πολιτική δίωξη” και ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, πρόκειται να εκδώσει μια ανακοίνωση στις 20.00 απόψε.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:02