search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Προσκλήσεις εκ του πονηρού – Μόνο η «γέφυρα των στεναγμών» υπάρχει για τον Τσίπρα, λέει η Γεννηματά

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2062
28-2-2019
02.03.2019 04:00
fofi-8.jpg

 

Τον ξαφνικό… έρωτα του Αλέξη Τσίπρα για τη Σοσιαλδημοκρατία «καταγγέλλει» σε κάθε ευκαιρία το Κίνημα Αλλαγής, που θεωρεί ότι οι προσκλήσεις στις προοδευτικές δυνάμεις γίνονται «εκ του πονηρού» από κάποιον που είναι εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στον πρωθυπουργό η Χαριλάου Τρικούπη. 

Απορρίπτοντας το Κίνημα Αλλαγής το προσκλητήριο Τσίπρα για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος της Ακροδεξιάς, με φόντο τις ευρωεκλογές του Μαΐου η Χαριλάου Τρικούπη υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός είναι «ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησής του το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς». 

Και περνώντας στην κόντρα επίθεση το Κίνημα Αλλαγής επισήμανε πως «υπάρχει το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος». 
Για τη Χαριλάου Τρικούπη οι… γέφυρες που ρίχνει η Κουμουνδούρου εντάσσονται στην προσπάθεια του Τσίπρα για τη στρατηγική κατάληψη του χώρου του κέντρου μπροστά στην καταβύθιση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ιδίως, όπως εκτιμούν, στη Βόρεια Ελλάδα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Πολιτική απομόνωση

Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά από τη Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποίησε επαφές με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης, σχολιάζοντας το νεογέννητο εγχείρημα της «Γέφυρας» τόνισε ότι μόνο η… «γέφυρα των στεναγμών» υπάρχει για τον πρωθυπουργό. «Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα για την Κεντροαριστερά. Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση» υποστήριξε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού η Γεννηματά, σε δηλώσεις της από τη συμπρωτεύουσα, υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του. Βλέπει ότι οι εκλογές που έρχονται τον οδηγούν στην ήττα, στο περιθώριο, στην απομόνωση, στην επιστροφή σε αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Με κάθε τρόπο προσπαθεί αυτό να το ξορκίσει και να το καθυστερήσει. Δυστυχώς για τη χώρα γιατί εάν θέλει να φανεί χρήσιμος για μια και μοναδική φορά στον τόπο, θα πρέπει να ορίσει τώρα άμεσα εκλογές». 

«Κομμάτια της ιστορίας»

Ιδιαίτερη αναφορά στους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη, δυο πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, έκανε η Γεννηματά λέγοντας πως πρόκειται «για κομμάτια της ιστορίας και του μέλλοντος του Κινήματος Αλλαγής». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «από την πρώτη στιγμή ο κ. Παπανδρέου εντόπισε τα προβλήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και μιλούσε για την ανάγκη βελτίωσής της. Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει να σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το έχει αποδείξει στην πράξη». 

Ενώ για το ιστορικό στέλεχος της παράταξης τόνισε πως «ο Κώστας Λαλιώτης δεν χρειάζεται υποδείξεις για να δράσει πολιτικά και εντός του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό ακριβώς έπραξε με την ξεκάθαρη επιστολή του στην εφημερίδα ‘‘Το Βήμα” απαντώντας στα δημοσιεύματα που τον έφερναν κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό παρενέβη και διέλυσε τις προσπάθειες που γίνονται να εκμεταλλευτούν το όνομα και την ιστορία του». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32