search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:19
MENU CLOSE

Γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Κουντουρά

01.03.2019 10:09
Γιατί κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ η Κουντουρά  - Media

 

Ένας νόμος του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε στις 11 Απριλίου του 2014 φαίνεται πως κρατάει την Έλενα Κουντουρά μακριά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και πολλά κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης φέρεται να την ήθελαν στην ευρωλίστα και κατά πολλούς είχε «κλειδώσει».

Ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει πως «οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξη τους».

Η παραίτηση της υπουργού Τουρισμού από την βουλευτική της έδρα είναι απαγορευτική αφού σε μια τέτοια περίπτωση η πλειοψηφία θα έμενε με 150 βουλευτές.

Η αλλαγή του νόμου (δεν θεωρείται εκλογικός νόμος για να απαιτεί πλειοψηφία 200 βουλευτών) θα μπορούσε να είναι μια λύση αφού θα “έλυνε τα χέρια” πολλών βουλευτών και από άλλα κόμματα που θα επιλέξουν τις Βρυξέλλες αντί του ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17