search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Ο Αύγουστος Κορτώ υπερασπίζεται τον Ντάνο μετά το ιντερνετικό bullying

01.03.2019 12:06
Καυστικός ο Αύγουστος Κορτώ: «Εμείς οι αδερφές τους ξέρουμε καλά τους “άντρες παλιάς κοπής”» - Media

 

Τον Γιώργο Αγγελόπουλο – κατά κόσμον «Ντάνο» – υπερασπίζεται με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, σε βάρος όσων επιχειρούν να του κάνουν διαδικτυακό bullying.

«Όποιος νομίζει ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στήνονται λεφούσια για να αγοράσουν τη νέα μετάφραση, απ’ τον Ρίτσαρντ Πεβίρ και τη Λαρίσα Βολοσκόνσκι, των Δαιμονισμένων του Ντοστογιέφσκι, λ.χ., δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σνομπ – είναι κλινικά ηλίθιος», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Αυγούστου Κορτώ:

«Οι ίδιοι άνθρωποι που κρέμονταν κι απ’ την κλανιά του Ντάνου όταν τον έβλεπαν στην τηλεόραση, σήμερα τον κατακεραυνώνουν (O tempora, o mores) για το βιβλίο του, και βάζουν από δίπλα και τη Δημουλίδου, διότι αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης, μη γελιόμαστε: ο γυμνός, καταπράσινος ΦΘΟΝΟΣ για οποιονδήποτε άνθρωπο κερδίζει χρήματα (ιδίως αν είναι πολλά), χωρίς να τα ‘χει κλέψει, και χωρίς να ‘χει κάνει κακό σε κανέναν. (Και δεν θα μιλήσω πάλι για το παράπλευρο όφελος της αγοράς βιβλίου σε κάθε bestseller – έτσι κι αλλιώς οι φωνασκούντες δεν πιάνουν βιβλίο ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους.)

Α, κι όσο για την ουρά έξω απ’ το βιβλιοπωλείο – όποιος νομίζει ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στήνονται λεφούσια για να αγοράσουν τη νέα μετάφραση, απ’ τον Ρίτσαρντ Πεβίρ και τη Λαρίσα Βολοσκόνσκι, των Δαιμονισμένων του Ντοστογιέφσκι, λ.χ., δεν είναι ούτε αφελής, ούτε σνομπ – είναι κλινικά ηλίθιος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01