search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:11
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

01.03.2019 14:47
Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς αναφορά σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας – «Τυράκια» στην Άγκυρα για παύση των προκλήσεων - Media

 

Με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιθυμεί θα πείσει τους δανειστές να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ακόμη, έθεσε ως κεντρικό στόχο του την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 3%-4% ετησίως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των πολιτών -και ιδίως της μεσαίας τάξης- αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, όπως σημείωσε, «η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν αναγνώρισε: τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα».
Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων του δημοσιογράφου των Financial Times, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε:

«Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα».

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10