search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Το ΕΛΚ εξετάζει «κόκκινη κάρτα» στον Όρμπαν

01.03.2019 16:57
Ο Όρμπαν «βγάζει γλώσσα» στην Ε.Ε.: Όποιος φεύγει μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα» - Media

 

Όταν ακόμα και ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι ήταν ο «γεφυροποιός» μεταξύ εσού και του ΕΛΚ αφήνει να εννοηθεί ότι σε εγκαταλείπει, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα.

Ο λόγος για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος άκουσε από τον «σύμμαχό» του, υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι το κόμμα εξετάζει τα πάντα.

«Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή μιλάμε στους κόλπους του ΕΛΚ», δήλωσε ο Βέμπερ για τον Όρμπαν, προσθέτοντας ότι «με αυτές τις δηλώσεις και την εκστρατεία του, ο Βίκτορ Ορμπάν έχει βλάψει σοβαρά το ΕΛΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο περιμένω απ’ αυτόν να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτή τη δράση».
 
Οι «δηλώσεις» στις οποίες αναφέρεται ο Βέμπερ έγιναν από τον Όρμπαν πριν δέκα μέρες όταν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προέρχεται από το ΕΛΚ, ότι οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν τη μετανάστευση. «Πολύ σύντομα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες», υποσχέθηκε ο Βέμπερ στο Spiegel.
 
Το καταστατικό του ΕΛΚ προβλέπει ότι για την αποβολή ενός κόμματος χρειάζεται αίτηση από τουλάχιστον άλλα επτά κόμματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη οκτώ κόμματα από διάφορες χώρες ζητούν «να γίνει κάτι» με το Φίντες, το κόμμα του Όρμπαν
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21