19/01/2021 14:10:17

Το ΕΛΚ εξετάζει «κόκκινη κάρτα» στον Όρμπαν

Τεράστια γκάφα της κυβέρνησης Όρμπαν: Διαφήμισε την πολιτική της για την οικογένεια με το... λάθος ζευγάρι (Photo) - Media

 

Όταν ακόμα και ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι ήταν ο «γεφυροποιός» μεταξύ εσού και του ΕΛΚ αφήνει να εννοηθεί ότι σε εγκαταλείπει, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα.

Ο λόγος για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος άκουσε από τον «σύμμαχό» του, υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι το κόμμα εξετάζει τα πάντα.

«Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι. Αυτή τη στιγμή μιλάμε στους κόλπους του ΕΛΚ», δήλωσε ο Βέμπερ για τον Όρμπαν, προσθέτοντας ότι «με αυτές τις δηλώσεις και την εκστρατεία του, ο Βίκτορ Ορμπάν έχει βλάψει σοβαρά το ΕΛΚ. Γι' αυτόν τον λόγο περιμένω απ' αυτόν να ζητήσει συγγνώμη και να σταματήσει αυτή τη δράση».
 
Οι «δηλώσεις» στις οποίες αναφέρεται ο Βέμπερ έγιναν από τον Όρμπαν πριν δέκα μέρες όταν κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που προέρχεται από το ΕΛΚ, ότι οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν τη μετανάστευση. «Πολύ σύντομα θα αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες», υποσχέθηκε ο Βέμπερ στο Spiegel.
 
Το καταστατικό του ΕΛΚ προβλέπει ότι για την αποβολή ενός κόμματος χρειάζεται αίτηση από τουλάχιστον άλλα επτά κόμματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη οκτώ κόμματα από διάφορες χώρες ζητούν «να γίνει κάτι» με το Φίντες, το κόμμα του Όρμπαν

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.