search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:42
MENU CLOSE

Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης σε οικονομικό επιθεωρητή που εκβίαζε επιχειρηματίες

01.03.2019 17:06
Κρήτη: Δικάζεται 45χρονη που κατηγορείται ότι σκότωσε με ψαλίδι τον φίλο της - Media

 

Συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητούσε “μίζα” προκειμένου να μειώσει ή να διαγράψει πρόστιμα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, για εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις για τις οποίες του επέβαλε ποινές φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του προηγουμένως δύο ελαφρυντικά (πρότερου έντιμου βίου και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς).

Πρωτοδίκως ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, ενώ οι δικαστές είχαν αποφασίσει τότε να τον αφήσουν ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας.

Το κατηγορητήριο καταλόγιζε στον συνταξιούχο – σήμερα – επιθεωρητή πέντε περιπτώσεις εκβίασης επιχειρηματιών, κατά την περίοδο 2001-03, από τις οποίες κρίθηκε ένοχος για τις τρεις, με την “ταρίφα” του να κυμαίνεται από 20 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ του αποδόθηκε ότι εισέπραξε συνολικά 300 χιλιάδες ευρώ.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου βρέθηκε και η σύζυγός του η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα, λόγω παραγραφής της πράξης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε πενταετή κάθειρξη.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15