search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Το συζητάμε με ΗΠΑ για τους Patriot

01.03.2019 17:44
Προκαλεί ο Τσάβουσογλου: Λύση του Κυπριακού αν... μοιραστούμε το φυσικό αέριο - Media
 
Η Τουρκία και οι ΗΠΑ άρχισαν διαπραγματεύσεις σχετικά με την προσφορά της Ουάσιγκτον περί πώλησης του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
 
«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Πάτριοτ… και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις» είπε ο Τσαβούσογλου σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο από την επαρχία Εσκισεχίρ.
 
Οι ΗΠΑ «είπαν ότι θα μπορούσαν να πωλήσουν Patriots και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις» σημείωσε ο Τσαβούσογλου.
 
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μεταδόθηκαν από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, αφού το Bloomberg μετέδωσε ότι η Τουρκία απέρριψε την αμερικανική πρόταση για την παράδοση ενός πυραυλικού συστήματος Πάτριοτ έως το τέλος του έτους.
 
Ενώ προτείνει τους Πάτριοτ στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον προειδοποιεί τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ κατά της αγοράς ενός ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αφομοιωθεί στα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία με τη Μόσχα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:35