search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Ο Μητσοτάκης αδειάζει τον Όρμπαν: Τη Δευτέρα επιστολή στο ΕΛΚ για αποβολή του Φίντες

01.03.2019 17:58
4731666.jpg

 

Αντίστροφη μέτρηση για την αποβολή του κόμματος του Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Μετά τον Μάνφρεντ Βέμπερ, και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε δραστικά μέτρα κατά του Φίντες, μετά τις τελευταίες προκλήσεις του Όρμπαν και στελεχών του κόμματός του.

Έτσι, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν είμαι χαρούμενος για τον Όρμαν, έχω θέσει το ζήτημα, είναι πρόβλημα γιατί δεν ακολουθεί τις αξίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και η προσέγγισή του για το μεταναστευτικό είναι προβληματική. Εγώ υποστηρίζω την ανάγκη φύλαξης των συνόρων και τη διάκριση των πολιτικών προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά από τη άλλη είναι άδικο να αφήνεται μία χώρα να αντιμετωπίζει μόνη της το πρόβλημα…».

Ανέφερε ότι «τη Δευτέρα θα στείλω επιστολή που θα ζητά αναστολή συμμετοχής του κόμματος του Όρμπαν στο ΕΛΚ» και εξήγησε ότι «δεν μπορεί να είναι μέλος του ΕΛΚ και πρέπει το ΕΚΛ να τον θέσει σε αναστολή μέχρι να αλλάξει απόψεις, διαφορετικά δεν θα έχει θέση στο ΕΛΚ και θα πρέπει να αποβληθεί».

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας λέγοντας: «Θα περίμενα ίδια ευαισθησία της Ευρώπης προς τον κ. Τσίπρα όταν επιτίθεται στους θεσμούς και υποβαθμίζει την δημοκρατία. … Κυρίως από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που τελευταία τον έχουν ερωτευτεί».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:55