search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποιος κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση;

02.03.2019 10:12
Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποιος κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση; - Media

 

Όλα τα πιθανά σενάρια εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία, για να βρει τον ή τους υπαίτιους για τη βομβιστικής επίθεση που έγινε στο υπαίθριο πάρκινγκ στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα. Οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο τον 56χρονο Λιβανέζο, αρχηγό των διαβόητων μηχανόβιων γκάνγκστερ «Comancheros» της Αυστραλίας, ο οποίος τελικά τραυματίστηκε στα χέρια και τα πόδια από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η βομβιστική επίθεση έγινε με TNT, που είχαν τοποθετήσει οι δράστες στο όχημα και πυροδοτήθηκε από τη μίζα του οχήματος.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το πρώτο σενάριο που εξετάζει η αστυνομία, είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να έχει σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο της Αυστραλίας», που φαίνεται ότι έχει μεταφερθεί στην Ελλάδα, μετά την εκτέλεση του Γιάννη Μακρή.

Το δεύτερο σενάριο είναι η απόπειρα εκτέλεσης του 56χρονου να αποτελεί αντίποινα στη δολοφονία του επιχειρηματία, καθώς τότε θεωρούταν εντολοδόχος του συμβολαίου θανάτου ο Λιβανέζος Ιμπραχίμ, με τον οποίο ο Γιάννης Μακρής είχε… παρελθόν την περίοδο που διέμενε στην Αυστραλία.

Η οικογένεια του Μακρή είχε απασχολήσει τις αυστραλιανές αρχές το 2005, όταν ξεκίνησε η βεντέτα με τη φερόμενη μαφιόζικη οικογένεια Ιμπραχίμ, που κατάγεται από τον Λίβανο. Τότε ο Γιάννης Μακρής διατηρούσε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του Σίδνεϊ μαζί με τον Φαντί Ιμπραχίμ. Ομως το 2009 τα «έσπασαν».

Την ίδια χρονιά ο αδελφός του Φαντί Ιμπραχίμ, Τζον, τραυματίστηκε βαριά από καταιγισμό πυρών άγνωστου άνδρα. Εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αρχές της Αυστραλίας θεωρούσαν τον Μακρή ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας, αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Επίσης το 2009, τα αδέλφια Ιμπραχίμ κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Μακρή, αλλά τελικά τους αθώωσε το δικαστήριο. Ενα χρόνο αργότερα, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τυχαία σε κλαμπ της Μυκόνου και πιάστηκαν στα χέρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 56χρονος Λιβανέζος έφυγε το 2013 από την Αυστραλία και μετακόμισε στο Ντουμπάι, καθώς ήθελε να ξεφύγει από τις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης της οποίας ηγούνταν. Οι «Comancheros» έχουν στο ενεργητικό τους εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου και εμπόριο ναρκωτικών.

Στο Ντουμπάι, ο 56χρονος φέρεται να απέκτησε επαφές με Ρώσους και να ανέπτυξε αντίστοιχη εγκληματική δράση. Τα τελευταία δύο χρόνια έμενε στην Ελλάδα και είχε δημιουργήσει οικογένεια. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αυστραλίας,  ο Λιβανέζος είχε αναπτύξει τη «βάση» των δραστηριοτήτων των Ρώσων στην Ελλάδα, δημιουργώντας «υποκατάστημά» τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57