search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:44
MENU CLOSE

Στουρνάρας για Πολάκη: Αφήνω να τον κρίνει η δικαιοσύνη

02.03.2019 16:53
Κορωνοϊός: Το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας - Media

 

Στη διένεξή του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σημείωσε ότι «αφήνω τη Δικαιοσύνη και τον κόσμο να κρίνουν τις πράξεις» τ, αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

«Δεν είναι φυσιολογικό να καλείς τον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς. Αυτό παραβίαζε όλα τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ, παραβίαζε τον ποινικό Κώδικα και την κοινή λογική. Αλλά είναι καθήκον μου να προστατεύσω την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας. Έχω σαφή ευθύνη και αυτό αναγράφεται στο καταστατικό της τράπεζας. Κάνω αυτό που υπαγορεύει η κοινή λογική και η νομοθεσία» συμπλήρωσε, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πώς αντέδρασαν οι συνάδελφοί του είπε: «Σαν απλοί συνηθισμένοι άνθρωποι».
 
Πληροφορίες: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15