search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:59
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Γυρίζουμε τη πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει

03.03.2019 10:16
Κουτσούμπας: Γυρίζουμε τη πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει - Media

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση του άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συνδιάσκεψη του κόμματος.

«Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να κάνει λόγο για μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, με την οποία συγκυβερνούσε μέχρι πρότινος. «Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και στα “πλυντήρια” που φτιάχνει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πώς μπορεί να μιλάει για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά ο κ. Τσίπρας, όταν επί χρόνια συνυπήρχε με τέτοιες δυνάμεις και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν εισπράττει συγχαρητήρια από τέτοιες δυνάμεις (βλ. κυβέρνηση Τραμπ), για τη συμβολή στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια. Πώς μπορεί να μιλάει για “μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό”, όταν επί 4 χρόνια εφάρμοζε τα πιο βάρβαρα μέτρα, υπέρ του κεφαλαίου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ.

Τέτοιες πολιτικές, τέτοιες συμμαχίες, όχι μόνο δεν είναι προοδευτικές, αλλά τρέφουν την ακροδεξιά, γιατί δικαιολογούν μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της προόδου.

Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και στα “πλυντήρια” που φτιάχνει. Συμπορεύονται με το ΚΚΕ, για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού, για να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς παντού, για να συγκρουστούμε με το σημερινό σάπιο σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το φασισμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15