search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:46
MENU CLOSE

Στην Ολλανδία καλεί τη Βρετανίδα «νύφη του ISIS» ο πρώην τζιχαντιστής σύζυγός της

03.03.2019 14:49
Στην Ολλανδία καλεί τη Βρετανίδα «νύφη του ISIS» ο πρώην τζιχαντιστής σύζυγός της - Media
 
Ο Ολλανδός σύζυγος μια Βρετανίδας έφηβης, της οποίας της αφαιρέθηκε η υπηκοότητα επειδή προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος, επιθυμεί να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί της και με το παιδί τους, μετέδωσε σήμερα το BBC.
 
Η 19χρονη Σαμίμα Μπέγκουμ έφυγε από το Λονδίνο μαζί με δύο φίλες της από το σχολείο για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος όταν ήταν 15 ετών αλλά τώρα θέλει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τον νεογέννητο γιό της. Τον περασμένο μήνα της αφαιρέθηκε η βρετανική υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.
 
Η τύχη της Μπέγκουμ, η οποία τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε σε ένα στρατόπεδο κρατουμένων στη Συρία, υπογραμμίζει τον ηθικό και νομικό λαβύρινθο και το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις όταν καλούνται να διαχειριστούν τις οικογένειες ενόπλων που έχουν ορκιστεί να καταστρέψουν την Δύση.
 
Επικαλούμενο μια συνέντευξη του συζύγου της Γιάγκο Ριέντιτς, το BBC μετέδωσε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πολεμήσει με το Ισλαμικό Κράτος αλλά έχει παραδοθεί σε μια ομάδα σύρων μαχητών και κρατείται σε ένα κουρδικό κέντρο κράτησης στη βορειοανατολική Συρία.
 
Το BBC αναφέρει ότι ο Ριέντιτς θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία μαζί με την σύζυγο και τον γιό τους.
 
“Φαινόταν ευδιάθετη”, είπε ο Ριέντιτς για την γνωριμία του με την Μπέγκουμ. “Ηταν δική της επιλογή. Ζήτησε έναν σύντροφο για την ίδια και με κάλεσαν. Ήταν πολύ νέα…επέλεξε να παντρευτεί και εγώ επέλεξα να την παντρευτώ”, λέει ο ίδιος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:45