22/10/2019 20:36:13

Γιαννιτσά: Προσαγωγές πριν την ομιλία Κουβέλη - Μήνυση από τους προσαχθέντες

Γιαννιτσά: Προσαγωγές πριν την ομιλία Κουβέλη - Μήνυση από τους προσαχθέντες - Media

 

Σε προσαγωγές 16 ατόμων προχώρησε την Κυριακή η αστυνομία στα Γιαννιτσά, λίγο πριν την εμφάνιση του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη σε εκδήλωση για τη μνήμη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ουρανίας Νιζαμίδου.

Όπως κατήγγειλαν οι προσαχθέντες, τους προσήγαγαν άνδρες με πολιτικά και στη συνέχεια τους είχαν κλεισμένους και υπό αστυνομική επιτήρηση για περισσότερες από 2,5 ώρες στο ΑΤ Γιαννιτσών.

Σε μήνυση που υπέβαλαν στη συνέχεια για την παράνομη κράτησή τους αναφέρουν ότι «με την άφιξη μας στο Αστυνομικό τμήμα Γιαννιτσών πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα προσαγωγή μας για προληπτικούς λόγους εν όψει της εκδήλωσης με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, η οποία δεν θα έληγε χωρίς την αναχώρηση αυτού από τα Γιαννιτσά και ότι οι αστυνομικοί που μας προσήγαγαν εκτελούσαν όπως μας δήλωσαν (αορίστως) εντολές ανωτέρων, πέραν των ορίων του Α.Τ Γιαννιτσών, χωρίς αυτοί να κατονομαστούν».

11 από τους 16 προσαχθέντες κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.