search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:10
MENU CLOSE

Η τραγική μοίρα των κυνηγόσκυλων στην Ισπανία – Τα δολοφονούν φριχτά όταν γεράσουν (Photos/Video)

04.03.2019 10:05
Φτώχεια και ανέχεια εν μέσω κορωνοϊού: Πίνει χυμένο γάλα στην άσφαλτο δίπλα σε σκυλιά (Video)  - Media

 

Στην Ισπανία για τους εκεί κυνηγούς η ζωή ενός κυνηγόσκυλου δεν έχει καμία αξία. Ποιος ξέχασε το ανατριχιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες με τον Ισπανό κυνηγό που έστελνε στον γκρεμό τα κυνηγόσκυλα του;

Στο βίντεο ο κυνηγός στέλνει περίπου μια ντουζίνα σκυλιά να πιάσουν ένα ελάφι που έχει εγκλωβιστεί στην άκρη του γκρεμού. Τα σκυλιά ορμάνε αλλά το ελάφι δεν παραδίδεται και μέχρι να πέσει και το ίδιο στον γκρεμό, ρίχνει τα σκυλιά στο κενό όπου βρίσκουν φριχτό θάνατο.

Τότε είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Όμως νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι κυνηγοί στην Ισπανία συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο στα σκυλιά τους όταν γεράσουν ή όταν χάσουν την ικανότητα τους στο κυνήγι.

Τουλάχιστον 50.000 κυνηγόσκυλα το χρόνο δολοφονούνται από τους αφέντες τους κυνηγούς. Και δεν δολοφονούνται γρήγορα και ανώδυνα, αλλά με φριχτό τρόπο. Τα πετάνε ζωντανά σε πηγάδια και τα αφήνουν να ψοφήσουν, τα πετάνε από γέφυρες στις γραμμές του τραίνου την ώρα που περνάει το τρένο, ή τα αφήνουν σε εθνικές οδούς και σηκώνονται και φεύγουν.

Τα λαγωνικά της Ισπανίας ονομάζονται «Γάλγος» και υπολογίζεται από τα 200.000 που κυκλοφορούν στην αρχή της κυνηγετικής σεζόν στο τέλος θα δολοφονηθούν τα 50.000.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί οργανώσεις με την επωνυμία «SOS galgos» που σκοπό έχουν να διασώσουν τα σκυλιά αυτά από τους απάνθρωπους κυνηγούς ιδιοκτήτες τους.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:08