search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί προοδευτικού μετώπου που θα εγγυηθεί τη δίκαιη ανάπτυξη

04.03.2019 11:02
Παππάς: Ο Τσίπρας θα είναι ξανά Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και τις ευρωεκλογές - Media

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, διότι ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο κρίσιμες είναι οι εκλογές. Ο λαός καταλαβαίνει ότι πάνω στο ψηφοδέλτιο θα μπαίνει η προοπτική για το 8ωρο που θέλουν να διαλύσουν οι σύμμαχοι του κ. Μητσοτάκη, μπαίνει η προοπτική της Δεξιάς και ακροδεξιάς να φέρει ένα ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ […]. Επειδή η Ελλάδα έχει λαό με ιστορικά συμπεράσματα και προκρίνει τις δυνάμεις που θα συνεχίσουν τις προοδευτικές πολιτικές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο News 24/7 για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και γενικότερα το πολιτικό τοπίο.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε επίσης ότι «οι ευρωεκλογές θα έχουν μεγάλη συμμετοχή και αποτέλεσμα που θα διαλύσει την εικονική πραγματικότητα μιας Νέας Δημοκρατίας που προηγείται με τεράστια διαφορά».

Αναφερόμενος στον χρόνο των εκλογών αλλά και τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «κανείς στο δημόσιο διάλογο δεν πείθεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει άγχος για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει άγχος για το αν θα κερδίσει η παράταξή του τις εκλογές. Επειδή οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του χρόνου, θα ζήσουμε ακόμη μία διάψευση σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής τους. Αυτό που φοβάται η Νέα Δημοκρατία είναι ότι όσο περνάει ο καιρός ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η προοδευτική αριστερή συνταγή για να ορθοποδήσει η οικονομία και η κοινωνία».

Αναφερόμενος στην επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη για τον κ. Όρμπαν, ο Ν. Παππάς είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ζητάει τη διαγραφή του κ. Όρμπαν. Ο κ. Βέμπερ που εκλέχθηκε από τον κ. Μητσοτάκη στηρίζει τον κ. Όρμπαν. Η πορεία κράματος Δεξιάς και ακροδεξιάς συνεχίζεται απρόσκοπτη».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα στο ευρωπαϊκό πολιτικό τοπίο ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «ο φασισμός απειλεί το μέλλον των επόμενων γενεών, υπόσχεται νέες εθνικές αναδιπλώσεις, δεν μπορεί να προκρίνει προοδευτικές λύσεις και εργαλειοποιεί ευαίσθητα ζητήματα για να διευρύνει τις ανισότητες».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννημάτα η οποία σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Εμείς θέλουμε πρωθυπουργό από την προοδευτική παράταξη, αλλά αυτό δεν το θέλει η κ. Γεννηματά».

Και όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συμπλήρωσε: «Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε μια επιτυχημένη πορεία και θεωρούμε πως είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση. Αν κάποιος επιθυμεί την προοδευτική αριστερή πορεία της χώρας με μείωση της ανεργίας και ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους πρέπει να επιλέξει αριστερές και προοδευτικές συμμαχίες, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν είναι στον ορίζοντα της κ. Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά έχει βαλθεί να επιβεβαιώνει την πολιτική επιλογή που έχει κάνει».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας για τις προσπάθειες διεύρυνσης των προοδευτικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική ανέφερε ότι «η δική μας προσπάθεια για συμπόρευση των αριστερών δημοκρατικών δυνάμεων για την οικοδόμηση ενός μετώπου προοδευτικού που θα στηρίξει τη δίκαιη ανάπτυξη είναι διαρκής και επίμονη. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν μια ακραία ρητορική επειδή σε προγραμματικό επίπεδο είναι αδύνατο να θεμελιωθεί ένα λογικό επιχείρημα που θα το ακούσει ο αριστερός προοδευτικός πολίτης και θα συγκροτήσει κάτι ανταγωνιστικό στο ΣΥΡΙΖΑ».

Και αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και το κάλεσμά του για συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «το κάλεσμα έγινε μετά την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και απηύθυνε κάλεσμα μπροστά στις κάμερες. Ζήσαμε και στο παρελθόν ηγεσίες να μην ανταποκρίνονται σε αυτά τα αναγκαία καλέσματα. Είναι καλέσματα που έχουν χτυπήσει πολιτική φλέβα που συγκινούν και αφορούν όλο τον προοδευτικό κόσμο της χώρας».

Ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εθνικές εκλογές. «Στις προοδευτικές δυνάμεις καθένας θα κάνεις τις επιλογές του και είτε θα πιστωθεί το καλό των επιλογών ή θα πληρώσει το τίμημα» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην καταδίκη του Ν. Γεωργιάδη και τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «δεν μπορεί ένα κόμμα να χρεώνεται τέτοιες επιλογές ενός ανθρώπου. Το ανατριχιαστικό, όμως, είναι η στήριξη του Ν. Γεωργιάδη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μετά την καταδίκη του. Αυτό προκαλεί αηδία και σοκ στο πανελλήνιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:31