28/02/2021 11:43:17

Φιλιππίνες: 1.529 χελώνες τυλιγμένες με μονωτική ταινία βρέθηκαν σε αποσκευές έτοιμες να «πετάξουν»

Φιλιππίνες: 1.529 χελώνες τυλιγμένες με μονωτική ταινία βρέθηκαν σε αποσκευές έτοιμες να «πετάξουν» - Media

 

Μπροστά σε μια ασυνήθιστη και άσχημη εικόνα βρέθηκαν οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο της Μανίλα, όταν ανακάλυψαν σε αποσκευές 1.529 χελώνες δεμένες με μονωτική ταινία. Τα μικροσκοπικά ερπετά, τα άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης, φοβούμενος την τελευταία στιγμή ενδεχόμενη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, επρόκειτο να επέβαινε σε πτήση της Philippine Airlines από το Χονγκ Κονγκ και ακολούθως να τα πούλαγε, με την εκτιμώμενη αξία τους να υπερβαίνει τα 4,5 εκατομμύρια πέσος (πάνω από 86.630 δολάρια). Θεωρείται πως εγκαταλείφθηκαν προκειμένου ο κάτοχός τους να αποφύγει τις αυστηρές ποινές για λαθρεμπόριο/ παράνομη διακίνηση άγριων ζώων (φυλάκιση μέχρι δύο ετών, πρόστιμο μέχρι 200.000 πέσος).

Όπως αναφέρει το foxnews, οι μικρές χελωνίτσες παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας άγριας ζωής.

Συχνά οι χελώνες κρατούνται ως κατοικίδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο «παραδοσιακής» ιατρικής, ενώ σε κάποια τμήματα της Ασίας, καταναλώνονται ως «λιχουδιά».
Το κρέας τους θεωρείται από κάποιους αφροδισιακό, ενώ τα κόκαλα αλέθονται για να χρησιμοποιηθούν ως σκόνη σε εφαρμογές ιατρικού χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.