31/05/2020 04:44:13

Για «νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις» κάνει λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος

Για «νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις» κάνει λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος - Media

 

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, παραβρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, ο οποίος τόνισε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις".

"Η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που έχουν οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις, την προτεραιότητα που δίνουν και οι δύο χώρες στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ μας, στη σύμπτωση συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στο νέο οικονομικό μοντέλο που θέλουμε να χτίσουμε, και που επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα γέφυρα ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική και την στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού" υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος, για να προσθέσει ότι "επιβεβαιώθηκε, επίσης, η επιθυμία της κινεζικής πλευράς να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, σε επενδύσεις, σε συνεργασία οικονομική".

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε "πολύ σημαντικές" τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών και με άλλα στελέχη της ηγεσίας της κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. "Η Κίνα έχει πολλά επιτεύγματα, είναι στον δρόμο να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έβγαλε 700 εκατ. από τους πολίτες της από την απόλυτη φτώχια" επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.