search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Τα τηγάνια πήραν… φωτιά: Εκατοντάδες σεφ στη «μάχη» της τηγανίτας

05.03.2019 14:13
Τα τηγάνια πήραν... φωτιά: Εκατοντάδες σεφ στη «μάχη» της τηγανίτας - Media

 

Οι πάγκοι στήθηκαν από νωρίς, τα υλικά βρίσκονταν στο χώρο έτοιμα προς διάθεση στους σεφ που είχαν συγκεντρωθεί για τη “μάχη” της τηγανίτας (pancakes) και τα τηγάνια πήραν… φωτιά, αφού, σήμερα, 5 Μαρτίου, στη Ζένιτσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης μάγειρες και βοηθοί τους κλήθηκαν να δώσουν τον δικό τους, ξεχωριστό και ιδιαίτερο “τόνο”, στην σημερινή “ημέρα τηγανίτας”.

Η εκδήλωση δεν είχε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, καθώς όλες οι τηγανίτες που παρασκευάστηκαν δόθηκαν δωρεάν σε όσους βρέθηκαν στη Ζένιτσα για να τις δοκιμάσουν, συνοδεύοντάς τους είτε με αλμυρή, είτε με γλυκιά γέμιση. Αγνά υλικά και μεράκι, αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά των τηγανιτών που παρασκευάσθηκαν σήμερα, γράφουν δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2018, έπειτα από οκτώ ώρες, οι 140 σεφ που συμμετείχαν σε εκδήλωση που έγινε στο Σαράγεβο, κατάφεραν να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες, παρασκευάζοντας 12.874 τηγανίτες και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση που κατείχε η Ρωσία (το 2017, με 12.716 τηγανίτες).

“Αυτή (η παρασκευή 12.874 τηγανιτών) είναι απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε όταν είμαστε ενωμένοι” είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ένωσης Αρχιμαγείρων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης Νέρμιν Χότζιτς, συμπληρώνοντας ότι όλες οι τηγανίτες δόθηκαν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24