search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:00
MENU CLOSE

Παραμένουν κοντά σε υψηλά επίπεδα πενταμήνου οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο

05.03.2019 17:21
Το τείχος που υψώθηκε για να γκρεμιστεί 30+1 χρόνια μετά - Media

 

Οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο παρέμειναν κοντά σε υψηλά επίπεδα πενταμήνου σήμερα, καθώς η Κίνα μείωσε τον στόχο της για την ανάπτυξη στο χαμηλότερο επίπεδο 30 ετών, αλλά ενίσχυσε τη στήριξή της στην οικονομία, και το δολάριο καταγράφει κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Τα στοιχεία για την πορεία του τομέα υπηρεσιών της Γερμανίας και της Γαλλίας βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Stoxx 600 να καταγράψει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ πριν από λίγο ο δείκτης σημείωνε οριακή άνοδο 0,17%. Με την επάνοδο της Ιταλίας σε ύφεση να επιβεβαιώνεται και μετά από μία άνοδο 15% του δείκτη φέτος, δεν υπάρχει, ωστόσο, πολλή νέα ανοδική ενέργεια.

Οι ασιατικές αγορές δυσκολεύθηκαν μετά την ανακοίνωση από το Πεκίνο, που αναμενόταν ευρύτατα, για μείωση του στόχου ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο 6 έως 6,5% από περίπου 6,5% πέρυσι. Οι κινεζικές μετοχές, ωστόσο, σημείωσαν κέρδη. Ο πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, ανακοίνωσε μειώσεις φόρων και επιχειρηματικών τελών σχεδόν 2 τρισ. γιουάν (298,31 δισ. δολαρίων). Οι κινεζικές Αρχές ενίσχυσαν, επίσης, τις προσπάθειες τους να ωθήσουν τις μεγάλες τράπεζες σε μεγαλύτερες χορηγήσεις δανείων.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:59