search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19
MENU CLOSE

Απίστευτα πράγματα: Γερουσιαστής υποστηρίζει ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί καταπατούν την… ελευθερία

05.03.2019 18:06
Απίστευτα πράγματα: Γερουσιαστής υποστηρίζει ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί καταπατούν την... ελευθερία - Media

 

«Δεν πρέπει να ανταλλάσουμε την ελευθερία για μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας». Με τη φράση αυτή ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ, ένας από τους υπέρμαχους της «ελευθεριακής» τάσης εντός του κόμματος, υπερασπίστηκε την άποψη ότι οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ δεν πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί.

Την ώρα που στις ΗΠΑ κάθε τόσο ξεσπούν επιδημίες διαφόρων ασθενειών, όπως η ιλαρά, λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος που επικρατεί στη χώρα, ο Πολ, ο οποίος είναι γιος του γιατρού Ρον Πολ, και ο ίδιος είναι οφθαλμίατρος, όχι μόνο έθεσε ζήτημα ελευθερίας όσον αφορά στους εμβολιασμούς, αλλά αμφισβήτησε και την αποτελεσματικότητά τους.

«Είναι λάθος να λέμε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τους εμβολιασμούς. […] Ακόμα και κυβερνήσεις παραδέχονται ότι παιδιά έχουν τραυματιστεί από κάποιους εμβολιασμούς» είπε ο Πολ, ο οποίος, πάντως, παραδέχθηκε ότι ο ίδιος έχει κάνει τα εμβόλιά του και επίσης έχει εμβολιάσει τα παιδιά του.

Τα σχόλια του Πολ στην Επιτροπή Υγείας της Γερουσίας προκάλεσαν τη σφοδρή αντιδραση του επίσης Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή και γιατρού Μπιλ Κάσιντι, ο οποίος έξαλλος με τον συνάδελφό του, του είπε ότι αν πιστεύει τόσο πολύ στην ελευθερία και δεν θέλει να εμβολιαστεί, τότε θα πρέπει να αποδεχθεί συνέπειες αν αρρωστήσει και διαδώσει και σε άλλους την ασθένεια.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει εντύπωση υπόθεση νεαρού που, παρά την αντίθεση των γονιών του, εμβολιάστηκε από μόνος του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:19