search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:01
MENU CLOSE

Σιγκαπούρη: Σχέδια για πούλμαν χωρίς οδηγό

06.03.2019 06:43
Σιγκαπούρη: Σχέδια για πούλμαν χωρίς οδηγό - Media

 

Έτοιμη να ξεκινήσει τις δοκιμές λεωφορείων χωρίς οδηγό στη Σιγκαπούρη είναι η Volvo, ενισχύοντας τα σχέδια των τοπικών αρχών για ανάπτυξη αυτόνομων δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, τα ηλεκτρικά λεωφορεία, με χωρητικότητα περίπου 80 επιβατών, σύντομα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην πανεπιστημιούπολη του τεχνολογικού πανεπιστημίου Nanyang στη Σιγκαπούρη, προτού οι δοκιμές επεκταθούν και σε δημόσιους δρόμους.

Οι τοπικές αρχές σκοπεύουν να καθιερωθεί η χρήση των αυτόνομων λεωφορείων αρχικά σε τρεις περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης των αυτόνομων λεωφορείων η Σιγκαπούρη, η οποία έχει χαρακτηριστεί και ως σύγχρονη πόλη – κράτος, ήδη διαθέτει μία «μίνι πόλη» για τη δοκιμή οχημάτων χωρίς οδηγό, με διασταυρώσεις, φανάρια, στάσεις λεωφορείων και διαβάσεις πεζών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52