search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι να είναι πρώτο κόμμα

06.03.2019 09:55
Σκουρλέτης: Καθαρή νίκη της ΝΔ, να δούμε τι θα κάνουν - Media

 

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι να είναι πρώτο κόμμα», υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ρ/σ Νews24/7.

Και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός είναι η εξάντληση της τετραετίας. Αυτή είναι η επιλογή μας. Ο πήχυς για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι να είναι πρώτος. Οι ευρωεκλογές θα είναι μια κρίσιμη πολιτική μάχη, τα επίδικα είναι πολύ σημαντικά και ταυτίζονται με τα εθνικά επίδικα. Συμφωνώ με την θέση του κ. Μητσοτάκη ότι θα είναι δημοψήφισμα».

Κατά τον κ. Σκουρλέτη, «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να δοθεί επί ίσοις όροις η μάχη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Υπάρχει πράγματι πολιτικό κόστος στη βόρεια Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλού είναι θετικός ο αντίκτυπος μιας επιλογής που έγινε προς όφελος του εθνικού συμφέροντος».

Μιλώντας για το ευρωψηφοδέλτιο ανέφερε τα εξής: «Το κάλεσμα προς προοδευτικές, οικολογικές, αριστερές ανένταχτες δυνάμεις θα αποτυπωθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σκέψεις για συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου. Μια συζήτηση για την αρχιτεκτονική του ευρωψηφοδελτίου έγινε στην Κεντρική Επιτροπή».

«Η πρόσκληση -συνέχισε- απευθύνεται σε όσους αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί. Το ζητούμενο είναι μια προγραμματική πρόταση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το ΚΙΝΑΛ δεν απευθύνεται με το ίδιος μένος στη ΝΔ. Το φλερτ είναι διαρκείας. Συγκυβέρνησαν, ακολουθούσαν παρεμφερείς πολιτικές, η κα Γεννηματά προτάσσει την ανάγκη της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ποιος αποκλείει ποιον;».

«Η κα Γεννηματά -τόνισε- με τις υπογραφές της ως υπερνομάρχης έχει συμβάλει στη δημιουργία του χάους στην Μάνδρα και στο Μάτι. Θα περίμενα να είναι πιο σεμνή».

Σχετικά με την προετοιμασία των προοδευτικών συγκλίσεων είπε ότι «τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν πριν τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής για τη συνεννόηση του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες κινήσεις και δυνάμεις. Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος του κόμματος».

Σχολιάζοντας την πρόσκληση Τσακαλώτου για διάλογο είπε ότι ο ΥΠΟΙΚ «περιγράφει το νέο πεδίο της προγραμματικής αντιπαράθεσης μέσα από την οποία θα προκύψουν και οι συγκλίσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:09