search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:41
MENU CLOSE

Μπαϊράκι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το σπάσιμο των δήμων 

06.03.2019 11:43
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Media

 

Την έντονη αντίδραση της στην τροπολογία η οποία φέρνει σπάσιμο δήμων στη δική της περιφέρεια εξέφρασε σήμερα το πρωί στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Κερκύρας Φωτεινή Βάκη, λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς. 

Η Φωτεινή Βάκη επικαλέστηκε το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών στην Κέρκυρα εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της ότι το σπάσιμο των δήμων στο νησί της Κέρκυρας θα δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν με μεγαλύτερο ποσοστό “ακροδεξιά σκουπίδια” -όπως τα χαρακτήρισε- στο νότιο τμήμα του νησιού. 

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιούζητώντας διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια. «Αφού άνοιξε το θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.  Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο» είπε ο κ. Παπαηλιού εκφράζοντας έτσι και μικρή δυσαρέσκεια για το ότι προς το παρόν το αίτημα δεν ικανοποιείται. 

Αίτημα για διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια εξέφρασε και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Μιλώντας  στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι από το 2013 υπάρχει η άποψη για ανασύσταση του δήμου Φερών αλλά το αίτημα δεν ελήφθη υπ’ όψιν. “Ελπίζω και θέλω να πάρουμε τη δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι μέσω της επιτροπής επαναξιολόγησης να δούμε τι θα κάνουμε και με αυτό τον δήμο” είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48