search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:32
MENU CLOSE

Καταρρέει άλλος ένας μύθος: Το εμβόλιο της γρίπης δεν ευθύνεται για αποβολές

06.03.2019 13:48
Καταρρέει άλλος ένας μύθος: Το εμβόλιο της γρίπης δεν ευθύνεται για αποβολές - Media

 

Άλλος ένας μύθος του αντιεμβολιαστικού κινήματος κατέρρευσε και μάλιστα από τα πλέον αρμόδια χείλη.

Το αντιγριπικό εμβόλιο δεν μπορεί να προκαλέσει αποβολή του κυήματος αποφαίνεται μελέτη που έγινε για λογαριασμό των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ. Συμβουλευτική επιτροπή μελέτησε στοιχεία της εποχικής γρίπης για τις περιόδους 2012-13, 2013-14 και 2014-15 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της γρίπης δεν επηρεάζει δυσμενώς την κύηση.
 
«Όχι μόνο το εμβόλιο της γρίπης είναι ασφαλές κατά την κύηση, αλλά είναι και απαραίτητο», υπογραμμίζει ο επικεφαλής ερευνητής James Donahue, επιδημιολόγος στο Κέντρο Κλινικής Έρευνας και Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Ινστιτούτου Κλινικής Έρευνας Marshfield, στο Γουισκονσιν.
 
«Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι η σοβαρότητα της γρίπης στην περίπτωση των εγκύων γυναικών μπορεί να οδηγήσει σε εισαγωγή στο νοσοκομείο, να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτους της, ειδικά αν βρίσκεται στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της κύησης. Επίσης υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι ο μητρικός αντιγριπικός εμβολιασμός βοηθά και στην προστασία του νεογνού από την γρίπη, πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς το νεογνό δεν μπορεί να εμβολιαστεί κατά της γρίπης την ηλικία των έξι μηνών», σημειώνει ο Δρ. Donahue
 
Οι κατευθυντήριες οδηγίες, ευρωπαϊκές και αμερικανικές υπογραμμίζουν την ανάγκη εμβολιασμού των εγκύων κατά της γρίπης, και το πόρισμα της γνωμοδοτικής επιτροπής των CDC έρχεται σε μια καίρια χρονική στιγμή όπου το αντιεμβολιαστικό κίνημα επιχειρεί να πείσει για την μη αναγκαιότητα των εμβολίων.
 
Ωστόσο, «καθίσταται ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά ότι το αντιγριπικό εμβόλιο χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ασφαλείας σε όλα τα στάδια της κύησης και συνεπώς συστήνεται ο εμβολιασμός όλων των εγκύων έναντι της γρίπης», υπογραμμίζει ο Δρ. Donahue.
 
Πηγή: ygeiamou.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26