search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Βιβλιάρια Υγείας: Οριστική κατάργηση με τροπολογία του υπ. Εργασίας

06.03.2019 15:53
Βιβλιάρια Υγείας: Οριστική κατάργηση με τροπολογία του υπ. Εργασίας - Media
 
Τροπολογία με την οποία καταργείται οριστικά, όπως είχε εξαγγελθεί, η χρήση του έντυπου βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους, κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας, η πιστοποίηση της ασφαλιστικής ικανότητας και η κάλυψη παροχών σε είδος και σε χρήμα θα γίνεται με τον ΑΜΚΑ, ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
 
Βέβαια, μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και έως ότου να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν δεν θα πάρουν νέα, αλλά θα προσθέσουν σελίδες. Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες.
 
Με την ίδια τροπολογία, καταργείται και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για διαστήματα μισθολογικών περιόδων που δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με αποτέλεσμα να θίγονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
 
Σύμφωνα με την τροπολογία, τα παραπάνω αντικαθίστανται, καθώς πλέον θα απεικονίζεται κανονικά το ασφαλιστικό ιστορικό των παραπάνω εργαζομένων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο “Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις”
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:27