search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Μιχάλης Τσαουσόπουλος για το «εμπάργκο» στα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον: Κιτσαριό και υστερία

06.03.2019 16:33
Ταινία γίνεται η ζωή του Μάικλ Τζάκσον - Media

 

Οι αποκαλύψεις περί παιδοφιλίας του Μάικλ Τζάκσον έχουν προκαλέσει πραγματικό πάταγο στον κόσμο των ΜΜΕ και ταυτόχρονα έχουν οδηγήσει πολλούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς –με το BBC να ξεχωρίζει, καθώς η απόφαση αφορά όλο τον φορέα– να αρνούνται να παίξουν τραγούδια του τέως «βασιλιά της ποπ».

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλο μουσικοί παραγωγοί που θεωρούν ως λάθος αυτές τις αντιδράσεις, ζητώντας να χωριστεί ο καλλιτέχνης και το έργο του από τον άνθρωπο.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, διευθυντή του Athens DeeJay 95.2, ο οποίος ανέφερε στο e-tetradio.gr τα εξής:

«Ο καλλιτέχνης, η έννοια του καλλιτέχνη για να είμαι πιο ακριβής, είναι δισυπόστατη.
 
Το ένα του κομμάτι είναι η τέχνη του, στην προκειμένη περίπτωση του Michael Jackson το τραγούδι, η σύνθεση και η παραγωγή. Στην περίπτωση αυτής ο ακροατής τον λατρεύει ή τον απορρίπτει από αυτό που ακούει.
 
Η δεύτερη υπόστασή του είναι η προσωπική του κι έχει να κάνει με τον ίδιο και τον κύκλο του, την οικογένειά του και τους φίλους του. Ή τους συνεργάτες του,
 
Αν λοιπόν αυτός αντιμετωπίζει ζητήματα με το νόμο, τότε τιμωρείται. Αλλά δεν έχει να κάνει με τίποτε με το καλλιτεχνικό του έργο.
 
Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τα τραγούδια του Michael Jackson για κανέναν λόγο. Το να εξαφανίζουμε τα τραγούδια ενός καλλιτέχνη επειδή αυτός παρανόμησε αποτελεί κιτσαριό και υστερία.
 
Στη δεκαετία του 60 ο John Lennon είχε πει πως οι Beatles είναι πιο δημοφιλείς από τον Χριστό με αποτέλεσμα να εξοργίσει διάφορους υστερικούς στην Αμερική που άρχισαν να σπάνε και να καίνε τους δίσκους τους.
 
Ο κόσμος ωστόσο συνέχισε να τους ακούει και να τους κρατάει στην κορυφή.
 
Αλλο ο καλλιτέχνης στην προσωπική του ζωή και άλλο στο έργο του».
 
Πηγή: e-tetradio.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:56