14/07/2020 10:53:49

Έξαλλος ο Τσαβούσογλου με τις ΗΠΑ - Αμηχανία μπροστά στο νέο «όχι» για τα F-35

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο - Media
 
«Άγρια» αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις νέες πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για ακύρωση της παραγγελίας του ρωσικού συστήματος S-400, διαφορετικά -όπως διαμήνυσε η Ουάσιγκτον- θα επιβληθούν κυρώσεις και θα παγώσει η πώληση των μαχητικών αεροπλάνων F-35 από την Αμερική στην Άγκυρα.
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στην Ουάσιγκτον τονίζοντας ξεκάθαρα να μην ανακατεύεται στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Αφήνοντας υπονοούμενα για την αμερικανική κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε: «Και δεν πουλάς και από αλλού δεν θέλεις να πάρουμε. Αυτό είναι αδιανόητο. Αν εσύ δεν θέλεις να δώσεις, τότε η Τουρκία ή θα πάρει από άλλον ή θα πάρει από χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εσύ να μην ανακατεύεσαι!».
 
Ο κ. Τσαβούσογλου, αναρωτήθηκε γιατί η Αμερική αισθάνεται τώρα ξαφνικά άβολα με την αγορά των S-400 και όχι όταν η Τουρκία αναζητούσε αντι-πυραυλικό σύστημα. «Για κάποιο λόγο οι σύμμαχοί μας άρχισαν να αισθάνονται άβολα μόνο μετά την αγορά των S-400», είπε ο Τούρκος υπουργός.
 
Ο κ. Τσαβούσογλου, υπενθύμισε για άλλη μια φορά τους S-300 της Ελλάδας, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ αλλά αγόρασε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ. Βέβαια λέει ψέματα, διότι τους S-300 τους αγόρασε η Κυπριακή Δημοκρατία και σε συνεννόηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποθηκεύτηκαν στην Κρήτη. Είπε: «Εάν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ λένε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε από χώρα εκτός ΝΑΤΟ, τότε γιατί άλλες χώρες του ΝΑΤΟ διαθέτουν αυτή τη στιγμή S-300; Γιατί αυτές διαθέτουν; Αν εμείς τους έχουμε ανάγκη, θα τους πάρουμε» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.