search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59
MENU CLOSE

Το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται: Ταξίδια υπουργών και συζύγων με τα κυβερνητικά αεροσκάφη

06.03.2019 19:05
Το ΥΠΕΘΑ παραδέχεται: Ταξίδια υπουργών και συζύγων με τα κυβερνητικά αεροσκάφη - Media

 

Την παραδοχή ότι σύζυγοι υπουργών ταξίδεψαν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη έκανε το υπουργείο Άμυνας στον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Αμυρά, μετά από συνεχείς ερωτήσεις του στη Βουλή.

Όπως αναφέρει ο κ, Αμυράς, το υπουργείο αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πράγματι σύζυγοι υπουργών έχουν ταξιδέψει με τα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy.

Ομως, το υπουργείο Αμυνας αποφεύγει να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα των συζύγων των υπουργών που επέβαιναν σε πτήσεις κυβερνητικών αεροσκαφών, ούτε γιατί εγκρίθηκε η μεταφορά τους σε ταξίδια προς το εξωτερικό.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε ότι το συνολικό κόστος των πτήσεων των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών για την τριετία 2015-2018 ανήλθε σε 9.698.721 ευρώ για 2.032,4 ώρες πτήσεων.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας προκύπτει ότι τις 366 πτήσεις στην τριετία αυτή, οι 103 πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι 117 για τις ανάγκες του πρωθυπουργού, 2 για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, 50 για τον υπουργό Εξωτερικών, 67 για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, 8 για τον υπουργό Οικονομικών, 2 για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και από 1 για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, 10 για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και 4 για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Παράλληλα, επισημαίνει όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε συνοδεία των προαναφερθέντων από τις συζύγους τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58