search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Εμπάργκο των Δημοκρατικών στο Fox News για τα debate

07.03.2019 12:24
ΗΠΑ: Εμπάργκο των Δημοκρατικών στο Fox News για τα debate - Media

 

Η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα επιτρέψει στο Fox Νews να φιλοξενήσει καμία από τις τηλεμαχίες για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, επικαλούμενη ένα άρθρο του περιοδικού New Yorker το οποίο υπονοεί ότι το τηλεοπτικό δίκτυο είναι μια μηχανή «προπαγάνδας» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Το πρόσφατο άρθρο του New Yorker για την ανάρμοστη σχέση μεταξύ του προέδρου Τραμπ, της κυβέρνησής του και του Fox News με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει μια δίκαιη και ουδέτερη τηλεμαχία για τους υποψηφίους μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τομ Πέρες πρόεδρος της DNC.

«Κατά συνέπεια το Fox Νews δεν θα χρησιμεύσει ως συνεργάτης για τις τηλεμαχίες των Δημοκρατικών για το 2020», πρόσθεσε.

Και το 2016 η DNC είχε απορρίψει πολλές προτάσεις του Fox News να φιλοξενήσει τις τηλεμαχίες των υποψηφίων του κόμματος για το χρίσμα, επικαλούμενη τη συντηρητική στάση του τηλεοπτικού δικτύου και τις επικρίσεις του εναντίον των πολιτικών των Δημοκρατικών.

Αμέσως ο Τραμπ αντέδρασε αναρτώντας μήνυμα στο Τwitter: « Οι Δημοκρατικοί μόλις εμπόδισαν το Fox News να οργανώσει τηλεμαχίες. Ωραία, οπότε σκέφτομαι να κάνω το ίδιο με τα δίκτυα των fake news και των ακραίων αριστερών δημοκρατικών για τις τηλεμαχίες για τις προεδρικές εκλογές».

Στο άρθρο του ο New Yorker υπενθυμίζει τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος στο Fox News –συνολικά 44– τα πολλά του tweets που αναφέρονται σε ειδήσεις που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ αναφέρεται με λεπτομέρειες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα του Τραμπ τον Σον Χάνιτι, έναν από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του δικτύου, στη διάρκεια μιας κυβερνητικής επίσκεψης στο Τέξας.

«Ο Χάνιτι αντιμετωπίστηκε στο Τέξας ως μέλος της κυβέρνησης, διότι στην πραγματικότητα είναι. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για τον πρόεδρο του Fox, τον Ρούπερτ Μέρντοκ», σχολιάζει το περιοδικό.

Εξάλλου πολλοί πρώην εργαζόμενοι στο Fox News έχουν αναλάβει σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Τραμπ, μεταξύ των οποίων και ο Μπιλ Σάιν, ο οποίος κατείχε διοικητική θέση στο δίκτυο και τώρα είναι διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Fox Μπιλ Σάμον ζήτησε από τους Δημοκρατικούς να επανεξετάσουν την απόφασή τους, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί αξιόλογοι δημοσιογράφοι εργάζονται για το δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32