search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:06
MENU CLOSE

Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών (Video)

07.03.2019 13:46
Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο όλων των εποχών (Video) - Media

 

Η φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, αφού σε αυτήν παρουσιάστηκε το «μαύρο όχημα» “La Voiture Noire”. Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία με τιμή 16,5 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που το καθιστά το πιο ακριβό -εξαιρουμένων των κλασικών μοντέλων- αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών.

Η Bugatti έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για το δημιούργημα της πάνω στους τέσσερις τροχούς, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη θρυλική Τype 57 SC Atlantic του 1938.

Οι σχεδιαστικές αναφορές στην Atlantic είναι αρκετές, με πιο χαρακτηριστική το διακριτικό πτερύγιο που διατρέχει την ράχη του μοντέλου και καταλήγει στην ουρά. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν οι έξι απολήξεις της εξάτμισης, όπως και η ενιαία μπάρα LED που ακολουθεί τις έντονες καμπύλες των φουσκωμένων φτερών.

Για την κίνηση φροντίζει ο πανίσχυρος W16 8.0 quad turbo κινητήρας απόδοσης 1.480 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Η Bugatti δεν έκανε καμία αναφορά για τις επιδόσεις, ούτε αποκάλυψε την καμπίνα, κάτι που αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Κάθε λεπτομέρεια είναι κατασκευασμένη στο χέρι, με την εταιρεία φυσικά να μην αποκαλύπτει τον βαθύπλουτο ιδιοκτήτη του μοναδικού αυτοκινήτου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03