search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:12
MENU CLOSE

«Κωλοτούμπα» Όρμπαν – Κατεβάζει τις αφίσες κατά του Γιούνκερ φοβούμενος αποβολή από το ΕΛΚ

07.03.2019 14:41
«Κωλοτούμπα» Όρμπαν - Κατεβάζει τις αφίσες κατά του Γιούνκερ φοβούμενος αποβολή από το ΕΛΚ - Media

 

Η Ουγγαρία θα αντικαταστήσει τις αφίσες κατά των Βρυξελλών που οδήγησαν σε μια απειλή για αποβολή του κυβερνώντος κόμματος Φίντες (Fidesz) από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), δήλωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Γκέργκελι Γκούλιας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τελεσίγραφο που απηύθυνε ο ηγέτης του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος απαίτησε από την Ουγγαρία να ξεφορτωθεί τις αφίσες που επιτίθενται στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Γκούλιας είπε πως οι αφίσες θα αντικατασταθούν την ερχόμενη εβδομάδα από άλλες που θα προωθούν τα σχέδια του Ορμπάν να αυξήσει το ποσοστό γεννητικότητας.

«Αν εννοείτε τις αφίσες, η κυβέρνηση έχει εγκρίνει το σχέδιο για την προστασία των οικογενειών, έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, εκείνες οι αφίσες θα βρίσκονται στους δρόμους», είπε ο Γκιούλιας.

Ο προσωπάρχης του Ορμπάν αρνήθηκε να απαντήσει σε επανειλημμένες ερωτήσεις για τα επόμενα στάδια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Μπορώ μόνο να σας ενημερώσω για αυτό την ερχόμενη εβδομάδα».

«Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θέλει να παραμείνει μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε εξάλλου ο Γκούλιας, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύριο άρθρο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Magyar Nenzet, η οποία κάλεσε το κυβερνών κόμμα να αποχωρήσει από την πολιτική ομάδα των συντηρητικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την απόφαση της Βουδαπέστης για αντικατάσταση των αφισών με τον Γιούνκερ καλωσόρισε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Είναι ένα καλό σημάδι, να κατέβουν τα πόστερ εκεί, ήταν ένα από τα αιτήματα που είχα κάνει αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Βέμπερ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11