26/09/2020 13:49:52

Η κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο για να μην χαθεί η δεδηλωμένη

Η κυβέρνηση αλλάζει τον νόμο για να μην χαθεί η δεδηλωμένη - Media
 
Το ζήτημα του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή φαίνεται αποφασισμένη να λύσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεράσει τον σκόπελο που μια πιθανή υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη θα δημιουργούσε στην δεδηλωμένη.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρονται αποφασισμένοι να αλλάξουν το άρθρο 2 του ν. 4255/2014 που αφορά στο ασυμβίβαστο. Το επίμαχο άρθρο προβλέπει ότι «οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αν δεν παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξή τους».
 
Αυτό σημαίνει ότι η κ. Κουντουρά και ο κ. Δανέλλης θα πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές για να ενταχθούν στην ευρω-λίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα (ΑΝΕΛ και Ποτάμι, αντίστοιχα), η παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα φέρει αντικατάστασή τους από επιλαχόντες των κομμάτων αυτών, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μείνει με 149 ή 150 βουλευτές.
 
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει ότι για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, οι βουλευτές δεν θα χρειάζεται να παραιτηθούν πριν τις ευρωεκλογές, αλλά μετά από αυτές και εφόσον εκλεγούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεδομένου ότι οι νέοι ευρωβουλευτές αναλαμβάνουν καθήκοντα μερικές εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές (εκτιμάται εντός του Ιουλίου), η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο και δεν θα υπάρξει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.