18/09/2020 22:35:48

Απορρίπτει τις προτάσεις για μετονομασία του ΚΙΝΑΛ σε ΠΑΣΟΚ η Γεννηματά

Κανονικά «ο ήλιος ο πράσινος» στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής (Photo) - Media

 

Φρένο στην φιλολογία για επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, βάζουν από τη Χ. Τρικούπη.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ» ξεκαθαρίζουν κορυφαία στελέχη που μίλησαν στο iefimerida.gr.

Οι λόγοι είναι πολλοί και κυρίως πολιτικοί. Το Κίνημα Αλλαγής έχει προκύψει ως συνένωση δυνάμεων για την Κεντροαριστερά σε μια περίοδο που τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν συρρικνωθεί. Ως εκ τούτου, επιστροφή στην ονομασία «ΠΑΣΟΚ» θα σηματοδοτούσε αφαίρεση δυνάμεων και όχι πρόσθεση -και πολύ περισσότερο όχι πολλαπλασιασμό. Επιπλέον οι δυνάμεις που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ και δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα αντιδρούσαν, ενώ και οι συνειρμοί του εκλογικού σώματος θα ήταν σε ένα βαθμό αρνητικοί.

Το μήνυμα από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στέλνεται καθώς όσο πλησιάζουν οι εκλογές και κυρίως το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όλο και πυκνώνουν οι φωνές στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ για επιστροφή στα... πάτρια. Δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι βουλευτές που παίρνοντας το «γκελ» από τον κόσμο, διαπιστώνουν ότι παραμένει ισχυρή η επιθυμία για μετατροπή του ΚΙΝΑΛ ξανά σε ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου. «Θα προτείνω να επιστρέψει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε την Πέμπτη. «Θέλω να το προτείνω. Με τον κόσμο που μιλάω, αυτό θέλει. Μου έρχεται φυσικά να πω ΠΑΣΟΚ. Μία ζωή είμαι σε αυτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία στο συνέδριο να προταθούν αυτά».

Αντίστοιχη πρόταση φέρεται να θέλει να κάνει και η Εύα Καϊλή. Αρκετά στελέχη επίσης μεταφέρουν το κλίμα από την βάση: «Μας στέλνουν 100 sms την ημέρα να ξαναγίνουμε ΠΑΣΟΚ». Στην επιχειρηματολογία αυτή συνδράμουν και οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Η αποχώρηση του Ποταμιού και εσχάτως της μισής ΔΗΜΑΡ. Πλέον, το Κίνημα Αλλαγής συναπαρτίζουν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου (άρα ΠΑΣΟΚ) και τα μισά κεντρικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς και κινήσεις («Ανανέωση» του Γ. Καμίνη, «Κινήσεις Πολιτών» για τη Σοσιαλδημοκρατία του Μιχάλη Χάλαρη, «Ενωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης» του Απ. Πόντα, «Φωνή Δημοκρατίας» του Γ. Καρρά, «Μπροστά» του Π. Βλάχου).

Ωστόσο, η ηγεσία της Χ. Τρικούπη, όπως κατέστησε σαφές η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα πάντα με το iefimerida, θέλει να προχωρήσει σε μετατροπή του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο κόμμα, αλλά όχι σε επιστροφή στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.