search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34
MENU CLOSE

Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο

08.03.2019 06:51
Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο - Media

 

Σωρεία ερωτημάτων για το τι συμβαίνει πίσω από τους τοίχους και τις περιφράξεις των ελληνικών φυλακών θέτει η άγρια συμπλοκή, το βράδυ της Τετάρτης, στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ένας ημεδαπός έχασε τη ζωή του και 11 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. 

Η Πολιτεία καλείται να απαντήσει για την αποτελεσματικότητα της φύλαξης των σωφρονιστικών καταστημάτων, πόσο ασφαλείς είναι οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, και κατά πόσον διάφορες ομάδες κρατουμένων έχουν γίνει “κράτος εν κράτει” στις φυλακές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ανάλογο περιστατικό μικρής όμως έντασης και έκτασης, που όμως δεν είχε λάβει διαστάσεις. Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρονται ότι άρχισαν την επίθεση χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατούμενους οδήγησαν στο θάνατο του ενός κρατουμένου, με ελληνικό όνομα και πιθανότατα ρωσοποντιακή καταγωγή. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών ο κρατούμενος σφάχθηκε με άγριο τρόπο όπως είχε συμβεί με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Στην συμπλοκή, η οποία διήρκεσε πέντε λεπτά, συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου ωστόσο σύμφωνα με πηγές των φυλακών η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη για τουλάχιστον μία ώρα μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε σοβαρή κατάσταση οι τραυματίες

Οι τραυματίες έχουν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα και η κατάστασή τους θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη. Ένας από αυτούς βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση λόγω και χρήσης ναρκωτικών.

Εκτός από τους κρατούμενους τραυματίας είναι και ένας δεσμοφύλακας ο οποίος φέρει ελαφρά τραύματα από ξυλοδαρμό, ενώ παρουσιάζει και συμπτώματα δύσπνοιας.

Έρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:34